Ποινική δίωξη σε Λευτέρη Κρέτσο και Ιωάννη Καλογρίτσα για το κανάλι που δεν έγινε ποτέ

File Photo: O πρώην υφυπουργός ΨΗΠΤΕ Λευτέρης Κρέτσος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Την παραγγελία ποινικής δίωξης από την εισαγγελία Εφετών κατά του πρώην υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσου και του επιχειρηματία Ιωάννη Καλογρίτσα για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών φέρνει στη δημοσιότητα η κυριακάτικη εφημερίδα «Μπαμ».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που βασίζεται στο εισαγγελικό πόρισμα η παραγγελία της δίωξης αφορά στον τρόπο με τον οποίο ο τότε γενικός γραμματέας Ενημέρωσης αντιμετώπισε υπηρεσιακά τις ενέργειες του κ. Καλογρίτσα ο οποίος μετείχε στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μάλιστα ενώ είχε περάσει την προεπιλογή της πλειοδοσίας αποκαλύφθηκε στη συνέχεια ότι δεν είχε τα χρήματα και είχε προσπαθήσει να πληρώσει με ενέχυρο βοσκοτόπια στην Ιθάκη.

Διώξεις, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ασκούνται και σε πέντε μέλη της επιτροπής ελέγχου αδειών.

Ο κ. Καλογρίτσας κατηγορείται για ηθική αυτουργία.

Η παραγγελία της δίωξης πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου 2019 από τον εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος ανέσυρε την δικογραφία από το αρχείο, όπου την είχε τοποθετήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στο πόρισμά του, ο εισαγγελικός λειτουργός σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο Λευτέρης Κρέτσος και τα κατηγορούμενα μέλη της επιτροπής έκαναν τα αδύνατα-δυνατά, «με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία του Ιωάννη-Βλαδίμηρο Καλογρίτσα, μη ελέγχοντας καθόλου, ή πάντως όχι ουσιωδώς, τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία θα κατέβαλε το ποσό της προσφοράς του, ή λαμβάνοντας υπόψη έγγραφα και δικαιολογητικά, τα οποία με βάση την προκήρυξη δεν έπρεπε και δεν μπορούσαν να λάβουν υπόψη».

Τρίτη σε τηλεθέαση την Παρασκευή η εκπομπή “Ώρα Ελλάδος 5:30” του OPEN TV

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: