Ποια επίλυση; Τους υδρογονάνθρακες θέλει Οζερσάι, ζητά λύση πέραν της Ομοσπονδίας

File Photo: Ο παράνομος ψευδο-«αναπληρωτής πρωθυπουργός» και ψευδο-«υπουργός Εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι. Φωτογραφία: Philenews




Ο αναπληρωτής ‘ψευδο-“πρωθυπουργός’’ των κατεχομένων, Κουντρέτ Οζερσάι, επέμεινε και σήμερα στα περί άλλων μοντέλων συνεταιρισμού αντί της λύσης ομοσπονδίας.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ο μιλώντας σε τηλεοπτικό πρόγραμμα, είπε πως πρέπει να υπάρξει προσοχή για το ενδεχόμενο νέας πενταμερούς συνάντησης.

«Δεν θα έπρεπε να συγκληθεί μια πενταμερής συνάντηση στην ίδια διαπραγματευτική βάση, η οποία συζητείτο εδώ και πενήντα χρόνια και είδαμε ξεκάθαρα ότι η επίτευξη λύσης δεν είναι πιθανή υπό αυτές τις συνθήκες.

Αυτή η προσέγγιση θα σημαίνει ξανά ατέρμονες διαπραγματεύσεις για ένα ομοσπονδιακό συνεταιρισμό και χαμένα χρόνια», υποστήριξε ο και συνέχισε: «Αν η συνάντηση αυτή πραγματοποιηθεί θα πρέπει να διασφαλιστεί εκ των προτέρων ότι θα μπορούν να συζητηθούν μοντέλα συνεταιρισμού, πέραν της ομοσπονδίας».

Κατά τους ισχυρισμούς τους, η Κυπριακή Δημοκρατία, δεν είναι έτοιμη να διαμοιραστεί τη διαχείριση του φυσικού πλούτου, αν καθίσουμε ξανά (στο τραπέζι) για να συζητήσουμε για την ομοσπονδία αυτό θα μας φέρει στο σπιράλ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων απ’ εκεί που σταμάτησαν».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Ο εκβιαστής Οζερσάι “παίζει” πάλι με Βαρώσια: Ανταλλαγή με το φυσικό αέριο της ΑΟΖ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: