Παράδοσης συνέχεια και την Τρίτη για τους S-400: Άφιξη και ενδέκατου αεροσκάφους στην Τουρκία

Ενδέκατο αεροσκάφος προσγειώθηκε σήμερα με τμήματα των S-400 στην Τουρκία. Photo via Twitter, @tcsavunma




Την άφιξη του δέκατου και ενδέκατου αεροσκάφους που με εξαρτήματα των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικών πυραύλων S-400, ανακοίνωσε την Τρίτη το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

“Η παράδοση των στοιχείων S-400 συνεχίζεται όπως είχε προγραμματιστεί. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, το ενδέκατο αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Murted Air Base “, αναφέρεται, χωρίς να προσδιορίζεται πόσα αεροσκάφη θα απαιτηθούν για τη μεταβίβαση των S-400.

  • Η παράδοση των τελευταίων συστημάτων αεροπορικής άμυνας, η οποία προκάλεσε κρίση στις σχέσεις της Τουρκίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκίνησε την Παρασκευή.
  • Η Ουάσιγκτον ζήτησε από την Τουρκία να εγκαταλείψει τη συμφωνία και σε αντάλλαγμα να αγοράσει συγκροτήματα American Patriot, απειλώντας να καθυστερήσει ή να ακυρώσει την πώληση των νεότερων μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία.

Ωστόσο, η Άγκυρα αρνήθηκε να κάνει παραχωρήσεις. Την επόμενη εβδομάδα, όπως αναμενόταν, οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να ανακοινώσουν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας, ωστόσο, εξαρτάται από την έγκριση του Trump, ανέφερε το Bloomberg.

Η σύμβαση για την προμήθεια τεσσάρων τεμαχίων S-400 ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ολοκληρώθηκε το 2017.

Η Τουρκία θα πληρώσει μέρος της συμφωνίας για το ίδιο το S-400, και μέρος του – σε βάρος ενός ρωσικού δανείου.

Hellas Journal

Ήπιες κυρώσεις ΗΠΑ σε Άγκυρα για S-400 εκτιμά η Ρωσία: Η Τουρκία εταίρος-κλειδί στο ΝΑΤΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: