Παραδοχή του Τούρκου πρώην αρχηγού ΕΔ: Έχουν δίκιο οι ΗΠΑ για τα F-35, εμείς όμως διαλέξαμε S-400

Ο πρώην αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας Ιλκέρ Μπασμπουγ. Φωτογραφία via Facebook (από την προσωπική του σελίδα)




Το πρόβλημα στην κρίση με τους S-400 και τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι ότι οι ηλεκτρονικές πληροφορίες των μαχητικών αεροσκαφών F-35 θα ανεβαστούν στον υπολογιστή του ρωσικού συστήματος, κάτι που οι Αμερικανοί δεν πρόκειται να δεχτούν, δήλωσε ο πρώην αρχηγός του τουρκικού στρατού Ιλκέρ Μπασμπούγ.

  • Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι Χαμπέρτουρκ ο πρώην αρχηγός των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων ανέφερε ότι η Τουρκία έχει λάβει την απόφασή της να πάρει τους S-400 και «αύριο μεθαύριο θα έρθουν στην Τουρκία».
  • «Από δω και πέρα το να σκεφτεί κανείς να μην έρθουν σημαίνει ότι πλήττεται το κύρος της Τουρκίας. Κι εμείς ως Τούρκοι δεν το δεχόμαστε αυτό, το κράτος δεσμεύτηκε γι αυτό, πλήρωσε και επομένως αυτό το σύστημα θα έρθει. Δεν μπορεί να σκεφτεί κανείς κάτι διαφορετικό. Πλέον αυτό έχει τελειώσει. Θα έρθει. Επιστροφή δεν υπάρχει», ανέφερε.

Ωστόσο ο Ιλκέρ Μπασμπούγ ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι στην περίπτωση που το δει κανείς από την αμερικανική σκοπιά.

  • Σύμφωνα με τον πρώην αρχηγό του τουρκικού στρατού, στην περίπτωση που οι Αμερικανοί δώσουν τα πολεμικά μαχητικά F-35 τότε η Τουρκία «θα ανεβάσει όλες τις ηλεκτρονικές πληροφορίες του μαχητικού αυτού αεροσκάφους στους S-400», προσθέτοντας ότι θα δοκιμαστεί εάν τα βλέπει το ραντάρ ή όχι.

«Αυτό δεν είναι δυνατόν να το δεχτούν οι ΗΠΑ. Δεν μπορούν να το δεχτούν. Η δική μου προσωπική άποψη είναι ότι είναι ένα πρόγραμμα 1,5 τρις δολαρίων και σε αυτό το πρόγραμμα υπάρχει πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι αν το λαμβάνει ή όχι το ραντάρ. Αυτό θα δοκιμαστεί καλύτερα με τους S-400, επομένως τα F-35 πεθαίνουν», ανέφερε.

Πληροφορίες από το: ΚΥΠΕ
ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη

Φορτώνονται σε μεταγωγικά αεροσκάφη την Κυριακή οι S-400, μεταδίδει το Haberturk

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: