Πάνω στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ θα στηριχτεί και η νέα κυβέρνηση τόνισε ο Σοφιανός

File Photo: Ο Νίκος Σοφιανός. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΑΚΙΑΣ




«Το έδαφος που παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση είναι στέρεο. Τα μέτρα στην οικονομία, στη φορολογία στη λεηλασία των μισθών, στα εργασιακά, στην εξωτερική πολιτική, δηλαδή στην ταύτιση της Ελλάδας με τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ στην περιοχή. Πάνω σε αυτό το έδαφος πατάει η νέα κυβέρνηση, γι’ αυτό και έχουμε εναλλαγή. Αυτό είπε το ΚΚΕ και η συζήτηση στη Βουλή το επαληθεύει», ανέφερε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, σε παρέμβασή του, σήμερα, Τετάρτη, στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ.

Όπως σημείωσε, «τα μέτρα που είπε ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι κάτι καινούργιο, τα έλεγε προεκλογικά και δεν συνιστούν καμία αλλαγή στη σκληρή καθημερινότητα στην οποία ζει ο ελληνικός λαός».

«Η σκληρή πραγματικότητα που ζει η ελληνική λαϊκή οικογένεια δεν έχει αλλάξει», τόνισε ο κ. Σοφιανός, «γιατί», όπως εξήγησε, «εδώ είναι τα τεράστια χρέη, οι κατασχέσεις λογαριασμών και οι πλειστηριασμοί, τα επόμενα χρόνια έχουμε ματωμένα πλεονάσματα, τα πλεονάσματα Τσίπρα, τα οποία γίνονται και πλεονάσματα Μητσοτάκη».

Το μέλος της ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε ότι «η σκληρή αυτή πραγματικότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη λογική της μοιρολατρίας, πρέπει να υπάρξουν αντιδράσεις, να δώσουν στίγμα απέναντι στην κυβέρνηση και στη βάση αυτή, το ΚΚΕ θα συμβάλει τα μέγιστα».

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Σοφιανός είπε ότι πρόκειται για μία συμφωνία κομμένη και ραμμένη και μάλιστα με fast track διαδικασία, για να εξυπηρετηθούν τα ΝΑΤΟικά συμφέροντα στα Δυτικά Βαλκάνια, σε κόντρα με τη Ρωσία, σε έναν ανταγωνισμό, στον οποίο η ελληνική κυβέρνηση επενδύει και με ανοιχτές τις προκλήσεις σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από τον Ερντογάν και την άρχουσα τάξης της Τουρκίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Άρση της βουλευτικής ασυλίας του Πολάκη αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: