Πάνω από 60 μέλη της Βουλής των Λόρδων καταγγέλλουν τον Κόρμπιν για αντισημιτισμό

File Photo: O Τζέρεμι Κόρμπιν επιστρέφει στους Εργατικούς. EPA, NEIL HALL




Περί τα 60 μέλη της Βουλής των Λόρδων που ανήκουν στο Εργατικό Κόμμα υπέγραψαν κείμενο στο οποίο κατηγορούν τον επικεφαλής του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν ότι απέτυχε στο «τεστ της επιβολής της ηγεσίας του» απέναντι στον αντισημιτισμό στο κόμμα του.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, βετεράνος ακτιβιστής για τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού και επικριτής της ισραηλινής κυβέρνησης, αντιμετωπίζει την κατηγορία ότι επέτρεψε την ανάπτυξη μίας αντισημιτικής κουλτούρας στις τάξεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ηνωμένου Βασιλείου, πράγμα που ο ίδιος αρνείται.

Οκτώ βουλευτές αποχώρησαν από το Εργατικό Κόμμα τους τελευταίους μήνες εξαιτίας του αντισημιτισμού και της θέσης του κόμματος για το Brexit, η οποία έχει εξοργίσει μεγάλο αριθμό μελών που θέλουν από το κόμμα να υιοθετήσει ξεκάθαρη φιλοευρωπαϊκή στάση.

Το κείμενο που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Guardian, υπογράφεται από πρώην υπουργούς κυβερνήσεων των Εργατικών και κυριαρχείται από ένα ηχηρό μήνυμα: «Το Εργατικό Κόμμα υποδέχεται κάθε έναν (*), ανεξαρτήτως φυλής, θρησκευτικής πίστης, ηλικίας, φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού (*με την εξαίρεση, όπως φαίνεται, των Εβραίων).

«Αποτύχατε να υπερασπισθείτε τις αντιρατσιστικές αξίες του κόμματός μας. Κατά συνέπεια, αποτύχατε στο τεστ του ηγέτη».

Στο κείμενο, που υπέγραψε το ένα τρίτο περίπου των μελών του Εργατικού Κόμματος στην Βουλή των Λόρδων, περιλαμβανομένων υπουργών όπως ο Πίτερ Μάντελσον, αμφισβητείται ακόμη και η δυνατότητα του κόμματος να νικήσει σε εκλογές, «εάν δεν βάλουμε τάξη στα του οίκου μας».

Την περασμένη εβδομάδα, το BBC μετέδωσε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο το γραφείο του Κόρμπιν επενέβη στις ανεξάρτητες πειθαρχικές διαδικασίες του κόμματος με στόχο την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού, μίας κατηγορίας που απορρίπτει το κόμμα.

Εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος δήλωσε ότι το κόμμα είναι «αλληλέγγυο προς τον εβραϊκό λαό και στηρίζουμε, υπερασπιζόμαστε και τιμούμε με απόλυτη προσήλωση την εβραϊκή κοινότητα» επιταχύνοντας τις διαδικασίες για την αντιμετώπιση του περιπτώσεων αντισημιτισμού.

«Ανεξαρτήτως των ψευδών και παραπλανητικών ισχυρισμών για το κόμμα από όσους είναι εχθρικοί προς την πολιτική του Τζέρεμι Κόρμπιν, το Εργατικό Κόμμα λαμβάνει αποφασιστικά μέτρα κατά του αντισημιτισμού», επέμεινε ο εκπρόσωπος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην Ιταλία αφήνει ο Σαλβίνι, το αποκλείει ο εταίρος του Μάγιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: