Πάνω από 1.000 συλλήψεις κατά τη διάρκεια αντιπολιτευτικής διαδήλωσης στη Μόσχα

Ρωσικές αστυνομικές δυνάμεις συλλαμβάνουν διαδηλωτή κατά τη διάρκεια διαδήλωσης της αντιπολίτευσης μπροστά από το Δημαρχείο της Μόσχας, Ρωσία, Σάββατο, 27 Ιουλίου 2019. EPA, YURI KOCHETKOV




Σε πάνω από 1.000 ανήλθαν οι συλλήψεις διαδηλωτών στη Μόσχα, κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης της αντιπολίτευσης με αίτημα τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών, ανακοίνωσε η αστυνομία σήμερα Σάββατο, 27 Ιουλίου.

  • Συνολικά, «1.074 άνθρωποι συνελήφθησαν για διάφορες παραβάσεις κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, που δεν είχε την άδεια των αρχών, στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας» έγινε γνωστό από την αστυνομία της Μόσχας, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ακτιβιστές διαδήλωσαν έξω από το γραφείο του δημάρχου της Μόσχας, φωνάζοντας «είσαι ντροπή για τη Ρωσία», αφότου υποψήφιοι της αντιπολίτευσης απορρίφθηκαν από τις προσεχείς εκλογές για το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

  • Αστυνομικοί εθεάθησαν να συλλαμβάνουν πολλούς ανθρώπους περιμετρικά του δημοτικού μεγάρου και να τους βάζουν σε περιπολικά και κλούβες. Δημοσιογράφοι του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων μετέδωσαν ότι υπάρχουν τραυματίες μεταξύ των διαδηλωτών.

Η αστυνομία είχε προειδοποιήσει για την καταστολή της κινητοποίησης. Σύμφωνα με τις αρχές, συμμετείχαν περίπου 3.500 διαδηλωτές.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, DPA, Sputnik

Δακρυγόνα και βιαιότητες σε διαδήλωση στο Χονγκ Κονγκ κατά νομοσχεδίου έκδοσης υπόπτων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: