Ούτε ιερό, ούτε όσιο ο Τατάρ: Βάζει το φυσικό αέριο στην “εξίσωση” για επίλυση του Κυπριακού

File Photo: Ο παράνομος ψευδο-“πρωθυπουργός” του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ. @Sigmalivecom




Διαφορετικά μοντέλα επίλυσης του Κυπριακού εκτός της ομοσπονδίας πρέπει να τεθούν στην ατζέντα, σε περίπτωση μίας ανεπίσημης πενταμερούς συνάντησης για το Κυπριακό, δήλωσε σήμερα Δευτέρα, 22 Ιουλίου, ο παράνομος ψευδο-«πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ, υποστηρίζοντας ότι σε αυτή την άτυπη πενταμερή, θα πρέπει να συζητηθεί και το θέμα του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Τατάρ μιλούσε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή του «Μπαϊράκ» με αφορμή την επέτειο της εισβολής (σ.σ.: στην ίδια εκπομπή είχε μιλήσει και ο Κουντρέτ Οζερσάι).

  • Υποστήριξε ότι στην ατζέντα μιας άτυπης πενταμερούς θα πρέπει να ενσωματωθούν τα μοντέλα άλλης λύσης πλην της ομοσπονδίας και το θέμα του φυσικού αερίου, «αλλιώς μπορεί να φέρει λάθος αποτελέσματα για τους Τ/κ και να είναι πιο πολύ επιζήμια παρά επωφελής”.

Μίλησε δε για κινδύνους στο θέμα της πενταμερούς, λέγοντας ότι η παράνομη ψευδο-«κυβέρνηση» δεν γνωρίζει κάτι γι’ αυτό και ζήτησε να ξεκαθαρίσει η ατζέντα μιας πενταμερούς.

  • O Ερσίν Τατάρ μίλησε και για την ανάγκη οικονομικών και πολιτικών μεταρρυθμίσεων στα κατεχόμενα, λέγοντας ότι σε συνεργασία με την Τουρκία, εργάζονται πάνω σε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα έργα και πως για την εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα.

Ο Τατάρ έθεσε και θέμα αλλαγής του πολιτειακού συστήματος στα κατεχόμενα, λέγοντας ότι το κοινοβουλευτικό σύστημα έχει δημιουργήσει αρνητικές καταστάσεις και πως η αλλαγή ψευδο-«κυβερνήσεων» κάθε ενάμιση χρόνο ή οι πρόωρες ψευδο-«εκλογές», είναι ένα εμπόδιο για την ανάπτυξη και την ευημερία του ψευδοκράτους. Πρέπει να έρθουν προς συζήτηση εναλλακτικές, είπε, φέροντας ως παράδειγμα το προεδρικό σύστημα.

  • Αναφερόμενος στην 20η Ιουλίου 1974, ο κ. Τατάρ υποστήριξε ότι και για τους Ε/κ ήταν «απελευθέρωση», όπως είπε, ισχυριζόμενος ότι η εισβολή της Τουρκίας, την οποία αποκάλεσε «επιχείρηση ευτυχισμένης ειρήνης», έγινε με βάση διεθνείς συμφωνίες όταν άρχισαν στην Κύπρο οι δολοφονίες από τους Ε/κ με το ελληνικό πραξικόπημα.

«Εάν οι Ε/κ ζουν σήμερα σε ευμάρεια και ευημερία, έχει συμβάλλει και η επιχείρηση της 20ης Ιουλίου», υποστήριξε.

ΚΥΠΕ
22/07/2019

Τα δικά του ο Τσαβούσογλου: Όλα, Κυπριακό, Αιγαίο, νέες προτάσεις, όπως τα θέλει η Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: