Όταν ο αμερικανικός αετός μετατράπηκε σε ρωσικό σύμβολο: Ούτε ο Τραμπ το παρατήρησε…

File Photo: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά την ομιλία του στον οργανισμό Turning Point, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ. EPA, Chris Kleponis, POOL




Δολιοφθορά, φάρσα ή ανθρώπινο λάθος; Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί η πλήρης παραποίηση της προεδρικής σφραγίδας του Αμερικανού προέδρου, η οποία -κρεμασμένη πίσω του- παρέπεμπε περισσότερο στον δικέφαλο αετό της Ρωσίας!

  • Και ενώ ο αετός του Αμερικανού προέδρου αναρτήθηκε σε αφίσα κατά την ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ με δύο κεφάλια αντί για ένα, ούτε ο πολιτικός κόσμος στην Ουάσινγκτον αλλά ούτε και οι απλοί πολίτες είδαν άμεσα την διαφορά Αντιθέτως, χρειάστηκε να κοιτάξουν πολύ προσεκτικά για να αντιληφθούν, με καθυστέρηση, ότι η προεδρική σφραγίδα που προβλήθηκε πίσω του παρέπεμπε στον… ρωσικό δικέφαλο αετό.

Ο αετός, το σύμβολο του προέδρου, απέκτησε δύο κεφάλια αλλά οι διαφορές του με τον κανονικό δεν σταμάτησαν εκεί: αντί για βέλη, κρατούσε στο ένα του πόδι ένα μάτσο… μπαστούνια του γκολφ και στο άλλο κάτι που θύμιζε χαρτονομίσματα.

  • Η παραποιημένη προεδρική σφραγίδα προβλήθηκε σε μια λευκή οθόνη πίσω από τον Αμερικανό πρόεδρο την Τρίτη, στην ομιλία του που εκφώνησε στους σπουδαστές του οργανισμού Turning Point USA. Όμως κανείς δεν αντιλήφθηκε την απάτη, μέχρι που την αποκάλυψε σήμερα η εφημερίδα Washington Post.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ούτε ο οργανισμός Turning Point USA, ούτε κάποιος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ήταν σε θέση να εξηγήσουν πώς προέκυψαν αυτές οι “τροποποιήσεις” στον αετό. Ενδέχεται να επρόκειτο για σκόπιμη φάρσα ή για απλό λάθος κάποιου που βρήκε την εικόνα στο διαδίκτυο και δεν παρατήρησε τις διαφορές.

Ένας αναγνώστης της Post που το επισήμανε είπε ότι είδε αυτήν την ψεύτικη σφραγίδα ή κάποια παρόμοια σε μια σελίδα που πουλάει διάφορα προϊόντα, όπως μπλουζάκια και πουλόβερ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Οι καταρράκτες του… μετρό της Νέας Υόρκης που έγιναν viral: Πλημμύρισαν συνοικίες, δρόμοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: