Οικονομικό πρωτόκολλο υπογράφουν Τουρκία και ψευδοκράτος: Στα κατεχόμενα απόψε ο Οκτάι

File Photo: Ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι. EPA, ROBERT GHEMENT




Στην υπογραφή οικονομικού πρωτοκόλλου Τουρκίας και ψευδοκράτους προχωρά αύριο ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, ο οποίος φθάνει απόψε στα κατεχόμενα επικεφαλής αντιπροσωπείας, την στιγμή που οι αντιδράσεις για τις φήμες περί ιδιωτικοποιήσεων που αυτό περιέχει, να εντείνονται.

Σύμφωνα με την τ/κ εφημερίδα Σταρ, ο κ. Οκτάι θα παραστεί αύριο στο πρώτο οικονομικό φόρουμ των επιμελητηρίων Τουρκίας-ψευδοκράτους, ενώ στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε διάφορα χωριά όπου μιλά με κατοίκους, αναμένεται ότι αύριο θα επισκεφθεί το κατεχόμενο Πραστειό.

  • Το οικονομικό πρωτόκολλο αναμένεται να υπογράψουν αύριο ο ψευδο-«πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ και ο Φουάτ Οκτάι, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, «μεταρρυθμίσεις στο ψευδοκράτος» και θα καλύπτει επίσης τα έξοδα του στρατού. Η Τουρκία θα μεταφέρει έτσι 1,2 εκ τουρκικές λίρες στην ψευδο-«κυβέρνηση».

Η Γενί Ντουζέν παραπέμπει σε χθεσινές δηλώσεις του κ. Τατάρ για επίσκεψη ομάδας από την Τουρκία αυτό το Σαββατοκύριακο, για να δουν οικονομικά θέματα, χωρίς όμως να κάνει αναφορά σε παρουσία του Τούρκου Αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι. Ο κ. Τατάρ είχε κάνει λόγο και σε επιτροπή μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους για τα θέματα του πρωτοκόλλου.

Η Χαβαντίς φιλοξενεί πρωτοσέλιδα δηλώσεις του προέδρου της συντεχνίας των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού», Κουμπιλάι Οζκιράτς που προειδοποιεί με μέτρα σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης της «αρχής». Εδώ και μέρες συζητούμε με τον ψευδο-«υπουργό ενέργειας και οικονομίας», Χασάν Τατσόι και αυτό που μας λέει είναι η εξής πρόταση: δεν τίθεται για μας θέμα ιδιωτικοποιήσεων, ανέφερε ο συνδικαλιστής δηλώνοντας ότι «όλοι πρέπει να το καταλάβουν καλά πως ακόμα και αυτό σημαίνει θάνατος, θα αντισταθούμε μέχρι τέλους στην ιδιωτικοποίηση της ΚΙΒ-ΤΕΚ». Απευθυνόμενος δε προς τον ψευδο-«πρωθυπουργό» Τατάρ του είπε ότι πρέπει να σκεφτεί δύο φορές οτιδήποτε αφορά την «αρχή ηλεκτρισμού».

Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν δήλωσε ότι δεν θεωρεί σωστό να σχολιάσει το τι αναφέρει ο Τύπος για το περιεχόμενο του πρωτοκόλλου, πριν δει ο ίδιος το έγγραφο. Σημείωσε ότι μεγάλο μέρος αυτού είχε ετοιμασθεί επί της τετρακομματικής ψευδο-«κυβέρνησης», φαίνεται ότι υπάρχουν 7-8 καινούργια στοιχεία, αλλά θα περιμένει -όπως είπε- να δει το κείμενο και μετά να προβεί σε αξιολόγηση.

  • Στο μεταξύ, το πρωί η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα πραγματοποίησε εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το ψευδο-«πρωθυπουργικό γραφείο» ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση της ψευδο-«κυβέρνησης» για περικοπή κατά 2% της ΑΤΑ. Ο επικεφαλής της συντεχνίας Türk Sen, Αρσλάν Μπιτσακλί επέκρινε την ψευδο-«κυβέρνηση» ΚΕΕ – ΚΛ λέγοντας ότι το πρώτο τους βήμα ήταν να επιτεθούν στους εργαζόμενους. Να κόψετε, ανέφερε, τους συμβούλους ψευδο-«υπουργών» και ψευδο-«θεσμικών αξιωματούχων», τα 13 τρισ. τουρκικών λιρών που παίρνουν τα πολιτικά κόμματα και από τις 17.000 τουρκικές λίρες που είναι ο μισθός ενός ψευδο-«βουλευτή». Ο κ. Μπιτσακλί είπε ότι η σημερινή ήταν μια προειδοποιητική εκδήλωση και «μην μας αναγκάσετε να κάνουμε πολύ πιο σοβαρές διαδηλώσεις».

Ανακοίνωσε δε ότι για την απόφαση για την περικοπή της «ΑΤΑ» θα προσφύγουν, εάν αυτή δεν ακυρωθεί, στο ψευδο-«ανώτατο δικαστήριο».

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ

Τα δικά του ο Οζερσάι: Οι ε/κ ενεργούν ως οι μόνοι ιδιοκτήτες των υδρογονανθράκων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: