Οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με όποιον εκλέξει ο ελληνικός λαός, δήλωσε ο Αμερικανός πρέσβης

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρυ Πάϊατ. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές




Ιδιαίτερη αναφορά στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, έκανε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέφρι Πάιατ στις εκλογές της Κυριακής, κατά την καθιερωμένη δεξίωση στον κήπο της αμερικανικής πρεσβευτικής οικίας στην Αθήνα, όπου εορτάστηκε η 243η επέτειος της 4ης Ιουλίου, Ημέρας Ανεξαρτησίας της Αμερικής.

Ο κ. Πάιατ είπε ότι η Ελλάδα εκλέγει την πρώτη κυβέρνηση της εποχής μετά την κρίση, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητα των δημοκρατικών αξιών και θεσμών της, ακόμη και εν μέσω οικονομικής ύφεσης άνευ προηγουμένης διάρκειας και βάθους.

Ο Αμερικανός πρέσβης διαβεβαίωσε ότι όποιους κι αν επιλέξουν οι Έλληνες ως τους επόμενους ηγέτες τους, οι ΗΠΑ θα παραμένουν πλήρως αφοσιωμένοι στην επιτυχία τους. «Τα κράτη μας είναι συνδεδεμένα για πάντα με τα κοινά μας δημοκρατικά ιδανικά» επισήμανε.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε στους διαχρονικά στενούς δεσμούς της Ελλάδας και των ΗΠΑ και έστειλε το μήνυμα πως οι μακροχρόνιοι δεσμοί συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των δύο κρατών είναι ισχυρότεροι από ποτέ.

Τόνισε μάλιστα πως υπάρχει ευρεία συναίνεση στην Ουάσιγκτον ότι η Ελλάδα έχει γίνει ένας από τους πιο αξιόλογους περιφερειακούς συμμάχους των ΗΠΑ, ένας πυλώνας σταθερότητας και θεματοφύλακας των δυτικών δημοκρατικών ιδεωδών σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περιοχή.

Υψώνοντας το ποτήρι του, ο Αμερικανός πρέσβης προέτρεψε του καλεσμένους να πιουν στις θεμελιώδεις κοινές αξίες που μοιράζονται η Ελλάδα και ΗΠΑ, στο δώρο της Αθηναϊκής Δημοκρατίας και για την 243η επέτειο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, είπε στα ελληνικά: «Ζήτω η Ελλάδα. Ζήτω η Αμερική».

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ μαζί με τη σύζυγό του καλωσόριζαν εγκάρδια από νωρίς το απόγευμα στην είσοδο της οικία τους, τους δεκάδες προσκεκλημένους και δέχονταν τις ευχές τους για την αμερικανική εθνική εορτή.

O εορτασμός της 243ης επετείου από την Ανακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, άρχισε με την παρουσίαση των σημαιών, ακολούθησε η ερμηνεία των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των ΗΠΑ από τη σοπράνο Αναστασία Ζαννή και στη συνέχεια ο χαιρετισμός του πρέσβη και η δεξίωση.

Ποιοι πήγαν στη δεξίωση του πρεσβευτή των ΗΠΑ για να τιμήσουν την 4η Ιουλίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: