Ο Τσίπρας στην Ολομέλεια θα καταγγείλει εξωθεσμική μεθόδευση στην άρση ασυλίας Πολάκη

FILE PHOTO: SYRIZA-Progressive Alliance leader Alexis Tsipras and MP Pavlos Polakis. ANA – MPA/ PATTAKOS PETROS




Η υπόθεση Πολάκη θα αντιμετωπιστεί από την αξιωματική αντιπολίτευση ως πολιτική μάχη η οποία δεν αφορά το πρόσωπο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, αλλά την πρόθεση που επέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην κυβέρνηση να αντιμετωπίσει στη ρίζα τους ζητήματα διασπάθισης δηµόσιου χρήματος (π.χ. περίπτωση του ΚΕΕΛΠΝΟ).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ethnos.gr στις 31 Ιουλίου, οπότε θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση της Επιτροπής Δεοντολογίας για άρση της ασυλίας του κ. Πολάκη θα παραβρεθεί και θα τοποθετηθεί ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας αυτό ακριβώς το σκεπτικό.

Μάλιστα, στην Κουμουνδούρου θεωρούν την πρακτική που ακολουθήθηκε στην υπόθεση του Παύλου Πολάκη «εξωθεσμική», ενώ µε νόημα σημειώνουν τον ρόλο που έπαιξε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος καταψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ για το προεδρείο της Βουλής.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ξεκαθαρίσει ότι όσα έκανε ο Παύλος Πολάκης αφορούν την πολιτική του δραστηριότητα ως υπουργού και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστούν µε τους τρόπους που προβλέπονται από το Σύνταγμα και την ισχύουσα νομοθεσία.

Επίσης, στην κυβέρνηση καταλογίζεται σαφέστατη διάθεση ρεβανσισμού, που έρχεται σε πλήρη αντίθεση µε το «ήπιο» πρόσωπο που θέλησε, όπως τονίζεται, να «φιλοτεχνήσει» ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: ethnos.gr / Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: