Ο Τράγκολας ανάμεσα στα ονόματα για τη δημαρχία της κατεχόμενης Αμμοχώστου

File Photo: Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας. ΓΤΠ – Σ.Ιωαννίδης




Το όνομα του διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκου Τράγκολα, ο οποίος αφυπηρετεί στο τέλος του μήνα, βρίσκεται πρώτο στη λίστα των άτυπων διαβουλεύσεων που ξεκίνησαν από προχθές για τη δημαρχία της κατεχόμενης Αμμοχώστου, γράφει ο Φρίξος Δαλίτης στον Φιλελεύθερο.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Μάρκος Τράγκολας έχει βολιδοσκοπηθεί κατά πόσο θα τον ενδιέφερε να αναλάβει το αξίωμα του δημάρχου Αμμοχώστου μετά τον θάνατο του Αλέξη Γαλανού. Το όνομά του έχει κατατεθεί μάλιστα ως πρόταση στις επαφές μεταξύ ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, στο πλαίσιο των διεργασιών που ξεκίνησαν ούτως ώστε να υπάρξει συναίνεση, προκειμένου να σταλεί και το αντίστοιχο μήνυμα σε μια εποχή που το θέμα των Βαρωσίων βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα.

Ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο οποίος από την 1η Αυγούστου θα είναι πολίτης, καθώς αφυπηρετεί, συγκεντρώνει τα στοιχεία εκείνα τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν τα χαρακτηριστικά μιας προσωπικότητας ευρείας αποδοχής. Πρόκειται για ένα πρόσωπο το οποίο είναι γνωστό για τον επαγγελματισμό και την προσφορά του στην κοινωνία και ο ζήλος με τον οποίο εργάστηκε κατά τη διάρκεια των ερευνών για ανεύρεση των σορών των θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου αποτέλεσε σημείο αναφοράς όλων.

  • Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, το όνομα του Μάρκου Τράγκολα κατατέθηκε ως εισήγηση από πλευράς ΑΚΕΛ προς τον ΔΗΣΥ, μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε προχθές η Πινδάρου να βολιδοσκοπήσει το ενδεχόμενο για δήμαρχο κοινής αποδοχής. Εισήγηση η οποία φαίνεται να αντικρίζεται θετικά παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε επίσημη τοποθέτηση. Το όνομα πάντως του Μάρκου Τράγκολα δεν είναι το μόνο που βρίσκεται στο τραπέζι και αναμένεται ότι τις επόμενες μέρες θα μπουν όλοι σε ένα διάλογο με βάση τα ονόματα που θα βρίσκονται κάτω. Μια πρώτη επαφή του ΔΗΣΥ έγινε χθες και με το ΔΗΚΟ το οποίο δεν βλέπει αρνητικά το ενδεχόμενο να βρεθεί μία προσωπικότητα κοινής αποδοχής, χωρίς ωστόσο να μπουν στη διαδικασία συζήτησης ονομάτων. Το θέμα θα απασχολήσει σήμερα και τη γραμματεία του κόμματος.

Χθες αρκετά άτομα έγιναν δέκτες τηλεφωνικής έρευνας σε σχέση με το ποιον θεωρούν καταλληλότερο για δήμαρχο Αμμοχώστου. Στην έρευνα παρέλαυναν διάφορα ονόματα γνωστών Αμμοχωστιανών ως πιθανών υποψηφίων. Μεταξύ των ονομάτων για τα οποία ρωτήθηκαν ήταν, πέραν του Μάρκου Τράγκολα, το όνομα του γιου του Αλέξη Γαλανού, Χρίστου, των υποψηφίων για τη δημαρχία Αμμοχώστου Σίμου Ιωάννου και Ανδρέα Λόρδου και των Χρίστου Αγγελίδη, Λεώνης Λεωνίδου.

Ο Δήμος Αμμοχώστου με ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με την έρευνα που διεξάγεται για την αναπληρωματική εκλογή δημάρχου Αμμοχώστου.

ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Αναβάλλεται η επίσκεψη Ακάρ στα κατεχόμενα: Ήταν προγραμματισμένη για την Παρασκευή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: