Ο Τεντόγλου στη Λοζάνη κόντρα σε Ετσεβαρία, Κλέι και άλλα μεγάλα ονόματα του μήκους

File Photo: Ο Μίλτος Τεντόγλου. EPA, ROBERT PERRY




Τα μεγαλύτερα ονόματα του μήκους στον κόσμο θα συμμετάσχουν στο μίτινγκ στίβου της Λοζάνης και μεταξύ τους θα είναι ο 21χρονος Έλληνας άλτης, Μίλτος Τεντόγλου.

Tο 8ο κατά σειρά φετινό της σειράς Diamond League της IAAF θα αρχίσει την Παρασκευή 5 Ιουλίου.

  • Ο πρωταθλητής Ευρώπης έχει φέτος κάνει 8.18μ από τις 9 Ιουνίου στα Χανιά και σταδιακά ανεβάζει τις επιδόσεις του, με απώτερο στόχο το Παγκόσμιο της Ντόχα το Φθινόπωρο.

Απέναντί του θα έχει στη Λοζάνη, τον Κουβανό παγκόσμιο πρωταθλητή του κλειστού, Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία, με 8.34μ φέτος από το Diamond League του Ραμπάτ στις 16 Ιουνίου, τον Νοτιοαφρικανό Λούβο Μανιόνγκα, παγκόσμιο πρωταθλητή ανοικτού στίβου, με 8.35μ από τις 9 του ίδιου μήνα στο Χένγκελο της Ολλανδίας, και τον Τζαμαϊκανό Τάτζεϊ Γκέιλ, με 8.30μ από τις 4 Μαϊου στο Κίνγκστον.

Παρόντες στον αγώνα, που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, θα είναι επίσης, ο Νοτιοαφρικανός Ρούσβαλ Σαμάαϊ, «χάλκινος» παγκόσμιος πρωταθλητής, με φετινή επίδοση 8.21μ από τις 27 Απριλίου στο Γκέρμιστον της πατρίδας του, και ο Αμερικανός Γουίλ Κλέι, με 8.21μ από τις 29 Ιουνίου στο Λονγκ Μπιτς των ΗΠΑ, όπου παράλληλα έκανε 18.14μ στο τριπλούν, επίδοση που είναι η τρίτη καλύτερη όλων των εποχών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν άξιζα τη νίκη, παραδέχεται ο Τσιτσιπάς που αποχώρησε πρόωρα από το Γουίμπλεντον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: