Ο προκλητικός εκβιαστής Οζερσάι συνδέει άμεσα το φυσικό αέριο με τις συνομιλίες για Κυπριακό

File Photo: O παράνομος ψευτο-«υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι συναντήθηκε με την Βοηθό ΓΓ του ΟΗΕ, αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, Ρόζμαρι Ντικάρλο στην Νέα Υόρκη. Φωτογραφία: ΚΥΠΕ




Θεωρεί πολύ καίριο, κατάλληλο το μήνυμα – έκκληση για συνεργασία προς τις δύο πλευρές, ντόπιους και διεθνείς παράγοντες, υπό την έννοια της αλλαγής του στάτους κβο που περιλαμβάνεται στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ προς το ΣΑ, το παράνομο ψευδο-«υπουργείο εξωτερικών» με τον Κουντρέτ Οζερσάι να εκφράζει ικανοποίηση γι’ αυτό το σημείο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζερσάι σχολίασε γραπτώς τόσο την έκθεση προς το ΣΑ ημερομηνίας 10 Ιουλίου όσο και το ψήφισμα 2483 με το οποίο χθες επιμηκύνθηκε για άλλους έξι μήνες η θητεία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Αυτή η έκκληση του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρει ο παράνομος ψευδο-«υπεξ», δείχνει την ανάγκη να υπάρξει συνεργασία και απευθείας επικοινωνία των δύο πλευρών στο νησί και των διεθνών παραγόντων για να επιτευχθεί μια συμφωνία μέσω διαπραγματεύσεων στην Κύπρο και εκτιμά ότι δείχνει επίσης πως η συνεργασία πριν από τη λύση, χωρίς να περιμένουμε την επίτευξη συμφωνίας, είναι απαραίτητη.

  • Με αυτόν τον τρόπο, υποστηρίζει, αφαιρείται από την ε/κ ηγεσία ένα μέσον της “παλαιών αρχών προπαγάνδας”, που αφορά τη συνεργασία των δύο πλευρών. Ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι έναν από τους λόγους που η διαδικασία των διαπραγματεύσεων είναι χωρίς αποτέλεσμα εδώ και 51 χρόνια, αποτελεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει απευθείας επαφή και συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Χωρίς αμφιβολία, συνέχισε, η απευθείας επικοινωνία και συνεργασία μπορεί να αυξήσει την αμοιβαία αλληλοεξάρτηση των δύο πλευρών και να ξεπεράσει το θέμα της έλλειψης εμπιστοσύνης, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι ως τ/κ πλευρά είναι έτοιμοι για απευθείας επικοινωνία και συνεργασία.

Αναφερόμενος στην έκκληση για δημιουργία μηχανισμών που θα βοηθήσουν σε θέματα καθημερινότητας μεταξύ των δύο πλευρών, ο Κουντρέτ Οζερσάι παραπέμπει στη συμβολή του παράνομου ψευδο-«υπουργείου» του για την αμοιβαία επιστροφή, με τη βοήθεια των ΗΕ, εγκληματιών από την μια στην άλλη πλευρά. Δηλώνει δε αποφασισμένος να συνεχίσει να συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση και ως παράνομο ψευδο-«υπουργείο» στη διεύρυνση ενός μηχανισμού συνεργασίας, σύμφωνα και με την έκκληση του ΓΓ, όπως αναφέρει.

Φυσικό αέριο και Κυπριακό

Αναφερόμενος στο θέμα του φυσικού αερίου, ο κ. Οζερσάι κάνει λόγο για προβοκατόρικες, μονομερείς ενέργειες της ε/κ πλευράς που δεν λαμβάνουν υπόψη τη βούληση και τα δικαιώματα των Τ/κ και αποτελούν κίνδυνο για την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή. Θεωρεί -δηλώνει- «επιπόλαιες» τις αναφορές τόσο στην έκθεση όσο και στο ψήφισμα για το θέμα των υδρογονανθράκων, λέγοντας ότι η τ/κ πλευρά έχει υποβάλει τρεις προτάσεις συνεργασίας για το θέμα, το 2011, το 2012 και τον Ιούλιο του 2019, τις οποίες η ε/κ ηγεσία έχει απορρίψει.

  • «Προσδοκία μας από τα ΗΕ και όλες τις πλευρές, να υποδείξουν με ξεκάθαρο τρόπο και χωρίς να είναι πολύ αργά, στην ε/κ ηγεσία την πραγματικότητα ότι ο μόνος τρόπος για να αρθεί η ένταση σχετικά με τους υδρογονάνθρακες, είναι η διπλωματία και η συνεργασία».

Ο Κουντρέτ Οζερσάι θεωρεί ότι «είναι κρίμα» που οι αναφορές στο Κυπριακό στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ δεν είναι ξεκάθαρες, επικεντρωμένες στο αποτέλεσμα, να οδηγούν στη επίτευξη μιας συμφωνίας μέσω διαπραγματεύσεων.

  • Το να εισέλθουμε σε διαπραγματεύσεις χωρίς να διαπιστωθεί εάν υπάρχει ένα κοινό όραμα για το μέλλον του νησιού, δεν είναι τίποτε άλλο παρά χάσιμο χρόνου, πρόσθεσε ο παράνομος ψευδο-«υπεξ» υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια προσπάθεια δεν θα οδηγήσει ούτε αυτή τη φορά σε ένα αποτέλεσμα.

Υπάρχουν, συμπλήρωσε, κι άλλα σημεία στην έκθεση του ΓΓ και το ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ για τα οποία έχουν ενστάσεις ως παράνομο ψευδο-«υπουργείο εξωτερικών» και μέσω της ψευδο-«αντιπροσωπείας» του στη Νέα Υόρκη θα ενημερώσουν πρώτα απ’ όλα τον ΓΓ του ΟΗΕ, τα μέλη του ΣΑ και όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές.

ΚΥΠΕ
26/07/2019

Υπό παρακολούθηση οι κινήσεις ψευδοκράτους στα Βαρώσια: Θα τεθούν στη συνάντηση με Ακιντζί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: