Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενημερωνόταν διαρκώς για εξελίξεις στο Ε.Σ., είπε ο Προδρόμου

File Photo: Ο υπουργός Παιδείας της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου. Φωτό: ΚΥΠΕ




Την ικανοποίησή της εκφράζει η Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, για τη συνεννόηση και τη συναντίληψη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που ευνοούν, όπως σημειώνει, την έγκαιρη συγκρότηση των θεσμικών οργάνων της ΕΕ.

  • Ερωτηθείς πώς βλέπει η Κυπριακή Δημοκρατία την επόμενη μέρα στην ΕΕ μετά τις χθεσινές αποφάσεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, και τι αναμένει από τα νέα πρόσωπα που έχουν επιλεγεί ως επικεφαλής στα θεσμικά όργανα της Ένωσης, ο Εκπρόσωπος αφού σημείωσε πως “και είμαστε και θέλουμε να είμαστε μέλος της ΕΕ και ευτυχώς που είμαστε”, επισήμανε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, παρά το ότι δεν μπόρεσε να είναι παρών ενημερωνόταν σχετικά σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, αλλά συζήτησε και τα τεκταινόμενα με άλλους ομολόγους του.

Ο κ. Προδρόμου επεσήμανε πως σε αυτές τις συζητήσεις και για αυτές τις επιλογές λαμβάνονται υπόψη μια σειρά από κριτήρια και παράμετροι, με αποτέλεσμα να είναι μια περίπλοκη, αλλά αναγκαία διαδικασία, με σκοπό “στο τέλος να επιβεβαιώνεται ότι η ενωμένη Ευρώπη είναι ένας χώρος σύνθεσης και συνεργασίας που προάγει θεμελιώδεις αξίες και αρχές, αλλά και τις βέλτιστες πολιτικές, πάντα όμως με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση”.

  • “Ως εκ τούτου, πρέπει να εκφράσουμε ικανοποίηση διότι υπάρχουν καταρχάς μέσα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μια συνεννόηση και συναντίληψη που ευνοούν την έγκαιρη συγκρότηση των θεσμικών οργάνων. Βεβαίως γνωρίζουμε ότι αυτές οι συναινετικές αποφάσεις τελούν υπό την αίρεση των καθ’ αυτών αποφάσεων που θα ληφθούν σύμφωνα με την ευρωπαϊκή θεσμική τάξη, όπως προβλέπεται, στα αρμόδια όργανα”, σημείωσε.

Ο κ. Προδρόμου συνεχάρη εξάλλου τον νέο Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ-Μαρία Σασόλι, για την εκλογή του, προσβλέποντας, όπως είπε “στην έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου στο Ευρωκοινοβούλιο και στη σταδιακή λήψη των υπολοίπων αποφάσεων για τη συγκρότηση όλων των θεσμικών οργάνων».

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ

Διαβήματα Λευκωσίας σε Ηνωμένη Έθνη και ΕΕ για τουρκικούς σχεδιασμούς στην Αμμόχωστο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: