Ο Πομπέο λέει ότι ο Τραμπ θα συμμορφωθεί με τους νόμους: Θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία

File Photo: Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. U.S. State Department photo by Ron Przysucha




Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι οι αμερικανικοί νόμοι απαιτούν κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθησή του ότι ο Λευκός Οίκος θα συμμορφωθεί με τον σχετικό νόμο, έγραψε η εφημερίδα Washington Post.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι οι S-400 αποτελούν απειλή για την άμυνα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, προειδοποιώντας για κυρώσεις καθώς και την εκδίωξη της Τουρκίας από το πρόγραμμα για την κατασκευή και λειτουργία των μαχητικών F-35. Η Τουρκία άρχισε να παραλαμβάνει τα συστήματα των S-400 την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την Washington Post, ο σχετικός νόμος των ΗΠΑ επιβάλλει κυρώσεις εναντίον χωρών που πραγματοποιούν σημαντικές συμφωνίες με την αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας, αλλά ο Πρόεδρος Τραμπ έστειλε ανάμεικτα μηνύματα για το πώς θα μπορούσε να αντιμετωπίσει την Τουρκία.

“Ο νόμος απαιτεί κυρώσεις και είμαι βέβαιος ότι θα συμμορφωθούμε με το νόμο και ο Πρόεδρος Τραμπ θα συμμορφωθεί με το νόμο”, δήλωσε ο κ. Πομπέο στην εφημερίδα.

Πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις είναι επικείμενες, σύμφωνα πάντα με την Washington Post.

ΠΗΓΗ: WASHINGTON POST

Μία περίεργη «συμμαχία»: Ρωσία, Τουρκία, ΑΚΕΛ, Αναστασιάδης εναντίον του Ρόμπερτ Μενέντεζ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: