Ο Μητσοτάκης κάλεσε κατεπειγόντως στο Μαξίμου τον Χατζηδάκη για τη διάσωση της ΔΕΗ

File Photo: Το λογότυπο της ΔΕΗ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Άμεσο σχέδιο διάσωσης της παραπαίουσας ΔΕΗ και των εργαζομένων της προωθεί η κυβέρνηση λίγες μόνο ώρες μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών, όχι μόνο εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετωπίζει η επιχείρηση, αλλά και γιατί η κατάσταση των υποδομών και των δικτύων της δεν μπορούν να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη παροχή ρεύματος σε όλη την επικράτεια κατά τη θερινή περίοδο οπότε η κατανάλωση είναι υψηλή.

«Η ΔΕΗ είναι πρώτη προτεραιότητα» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο στο αμφιθέατρο του υπουργείου στη λεωφόρο Μεσογείων. Όπως σημείωσε, θα καταθέσει σχέδιο διάσωσης της επιχείρησης και των εργαζομένων της.

Δείγμα του κατεπείγοντος της υπόθεσης είναι ότι ο πρωθυπουργός έσπευσε να συγκαλέσει σύσκεψη με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς και με τους υφυπουργούς του υπουργείου, στις 6.30 το απόγευμα με αντικείμενο το θέμα της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Νίκου Υποφάντη κατά τη σύσκεψη αναμένεται να καθοριστεί το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνει επικεφαλής της ΔΕΗ ο Εμμανουήλ Παναγιωτάκης αλλά και το σχέδιο της νέας κυβέρνησης ώστε να βρεθούν περί τα 300 εκατ. ευρώ που χρειάζονται για να υποστηρίξουν τη βιωσιμότητα της επιχείρησης έως το τέλος Αυγούστου.

Η επιχείρηση ανακοίνωσε ζημιές μετά φόρων ύψους 205,1 εκατ. ευρώ το α’ τρίμηνο, έναντι ζημιών 12,6 εκατ. το α’ τρίμηνο του 2018. Παράλληλα, τα EBITDA (λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) κινούνται σε αρνητικό έδαφος, στα -51,3 εκατ. ευρώ, έναντι 157,1 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2018.

Πηγή skai.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: