Ο Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό: Θα επιτελέσουμε την αποστολή μας στο ακέραιο

File Photo: Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει δηλώσεις στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, μετά τα αποτελέσματα των εκλογών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Τη δέσμευσή του ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιτελέσει την αποστολή διακυβέρνησης της στο ακέραιο και ότι ο ίδιος θα είναι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών.

Ευχαριστώντας τον ελληνικό λαό για την εμπιστοσύνη του και για την ισχυρή εντολή διακυβέρνησης με αυτοδυναμία που του έδωσε, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «στέκεται με σεβασμό και σεμνότητα απέναντι στη λαϊκή ετυμηγορία», δεσμευόμενος παράλληλα ότι δεν θα διαψεύσει τις ελπίδες του ελληνικού λαού.

Ερμηνεύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα ως μια εντολή ενότητας και ανάπτυξης, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η κοινωνία θέλει να πάμε μπροστά ενωμένοι, όλοι μαζί. Να μην μείνει κανείς πίσω. Θέλει πάνω από όλα ανάπτυξη, δουλειές και ασφάλεια για να ξαναγίνει η Ελλάδα και πάλι δυνατή», όπως είπε.

«Αναλαμβάνω τη διακυβέρνηση, έχοντας πλήρη επίγνωση της εθνικής μου ευθύνης», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, δεσμευόμενος ότι θα δουλέψει σκληρά για να πείσει ακόμα και τους πολίτες που δεν ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία ότι θα υπηρετήσει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν εκφράζει μόνο «τη βούληση του ελληνικού λαού να κλείσει ένας επώδυνος κύκλος. Εκφράζει πολύ περισσότερο την πίστη ενός λαού στις δυνάμεις του και την επιθυμία του να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας», όπως ανέφερε ο ίδιος.

Απευθυνόμενος προς τους Έλληνες του εξωτερικού, τους οποίους «εξόρισε η κρίση», τούς ζήτησε να κρατήσουν το «βλέμμα τους και την καρδιά τους στραμμένα στην Ελλάδα, στην χώρα που αναγκαστήκατε να εγκαταλείψετε. Από σήμερα δεν είμαστε μια κοινωνία χαμηλών προσδοκιών και ελάχιστων απαιτήσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε μείωση φόρων και στην αύξηση των επενδύσεων, στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας και στην εμβάθυνση της ασφάλειας για τους πολίτες.
«Η διαφάνεια, η αξιοκρατία επιστρέφουν και η εθνική μας φωνή δυναμώνει», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, εξαγγέλλοντας ότι η Βουλή θα δουλέψει όλο το καλοκαίρι, καθώς ο ίδιος δεν ζητεί περίοδο χάριτος, όπως υποστήριξε.

«Ενωμένοι μπορούμε να γράψουμε τη δική μας ιστορία. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου. Και από αύριο ο ήλιος θα είναι πιο φωτεινός και ο ουρανός πιο γαλανός. Ξημερώνει μια νέα μέρα για την πατρίδα μας», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεών του, ο κ. Μητσοτάκης βγήκε έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, όπου συνομίλησε με το συγκεντρωμένο πλήθος των πολιτών.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται αύριο το απόγευμα να ανακοινώσει τη σύνθεση του συμβουλίου με το οποίο θα κυβερνήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Σύμφωνα με όλες τις έως τώρα πληροφορίες και ενδείξεις θα υπάρχουν κάποιες εκπλήξεις αλλά θα είναι περιορισμένες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΔΩ:

Πεντακάθαρη νίκη αλλά όχι λευκή επιταγή στον Κυριάκο Μητσοτάκη το αποτέλεσμα της κάλπης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: