Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια προεκλογικής του εκδήλωσης. Φωτογραφία via twitter




Στην τελική ευθεία, λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές της Κυριακής 7ης Ιουλίου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επίδοξος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, χρησιμοποιεί κάθε πρόσφορο μέσο προκειμένου να κερδίσει όσες περισσότερες ψήφους μπορεί, για να φτάσει στην αυτοδυναμία.

Σήμερα, στο αγαπημένο του twitter ήταν προφανώς μέρα αφιερωμένη στην οικονομία.

Ο κ. Μητσοτάκης με διαδοχικά tweets υποσχέθηκε αύξηση του κατώτατου μισθού και μάλιστα κατά 8% μέσα σε ένα χρόνο, στα 700 ευρώ.

«Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στους χαμηλόμισθους και θέλουμε ο κατώτατος μισθός να αυξάνεται με ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ. Δηλαδή, ο κατώτατος μισθός που σήμερα είναι 650 ευρώ, με ανάπτυξη της τάξης του 4% θα αυξηθεί κατά 8% και σε ένα χρόνο θα φτάσει στα 700 ευρώ.», ήταν η ανάρτησή του.

Παράλληλα, υποσχέθηκε μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή από 22% που είναι σήμερα στο 9%.

Θα μειώσουμε τον εισαγωγικό φορολογικό συντελεστή από το 22% στο 9% για εισοδήματα μέχρι €10.000, κρατώντας το αφορολόγητο σταθερό, και σταδιακά θα μειώσουμε το ΦΠΑ. Αυτό σημαίνει μία μείωση στο κόστος ζωής που θα υποστηρίξει το εισόδημα του εργαζόμενου.

Τέλος, με δύο συνεχόμενα tweets ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην επιχειρηματικότητα:

«Θέλουμε περισσότερες γυναίκες στην αγορά εργασίας και περισσότερες γυναίκες επιχειρηματίες. Γι’ αυτό επιμένω πολύ στο να μπορούμε να υποστηρίξουμε την προσχολική αγωγή. Και υπάρχουν πολλοί κοινοτικοί πόροι διαθέσιμοι για να στηρίξουμε ειδικά την γυναικεία επιχειρηματικότητα.»

«Η παραγωγική Ελλάδα χτυπήθηκε βάναυσα. Στο επίπεδο της φορολογίας, των εισφορών, της γραφειοκρατίας, της περιπλοκότητας της φορολογικής νομοθεσίας. Εμείς, λοιπόν, δεν το κρύβουμε. Θέλουμε να δημιουργήσουμε πολλές καλές θέσεις εργασίας μέσα από μία έκρηξη ιδιωτικών επενδύσεων.»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: