Ο λαός χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές, τόνισε ο Κουτσούμπας

File Photo: Ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ μέσω ΚΥΠΕ




Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφέρει ότι ο λαός, την επόμενη μέρα, χρειάζεται δυνατό το ΚΚΕ, τη μόνη δύναμη που θα σταθεί, από τη σκοπιά των συμφερόντων του, απέναντι στη νέα κυβέρνηση, «που -όπως όλα δείχνουν- θα είναι της ΝΔ» και τις αντιλαϊκές προτεραιότητές της που θα ετοιμάσει το Eurogroup της 8ης Ιουλίου και θα δώσει τη μάχη μέσα και έξω απο τη Βουλή, μέσα στον λαό, για να μπει ένα φρένο και για να στηριχτεί η λαϊκή οικογένεια.

Όπως σημειώνει, «το υποτονικό κλίμα και οι χαμηλοί τόνοι δείχνουν ότι ετοιμάζονται οι συγκλίσεις της επόμενης μέρας», καθώς ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δεν έχουν να διαφωνήσουν ούτε «για το ΝΑΤΟ και την ΕΕ», ούτε για «τα μνημόνια που ψήφισαν παρέα».

Ο κ. Κουτσούμπας μιλάει για την κόπωση του κόσμου, τονίζοντας, όμως, ότι «χρειάζεται όλοι να κατανοήσουν την κρισιμότητα αυτής της εκλογικής μάχης, η οποία κυρίως εντοπίζεται στο πόσο δυνατό θα βγει το ΚΚΕ. Γι’ αυτό καμία ψήφος στο ΚΚΕ δεν πρέπει να χαθεί».

Σχετικά με το αν μία αυτοδυναμη κυβέρνηση θα έχει διαφορά από μία κυβέρνηση περισσότερων εταίρων, επισήμανε ότι από το 2011 και μετά «έχουμε ζήσει 8 χρόνια μνημονιακών κυβερνήσεων συνεργασίας όλων των ειδών. Και το αποτέλεσμα πάντα το ίδιο. Οι λίγοι καλοπερνούν και ο λαός είναι στη γωνία».

Ως προς το «πρόβλημα ανασύνταξης της Αριστεράς μετά τον ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, στο όνομα της Αριστεράς, εφάρμοσε την ίδια δεξιά, συντηρητική πολιτική που είχαν εφαρμόσει πριν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Τους έδωσε το δικαίωμα να εμφανίζονται δικαιωμένοι, που δεν είναι».

«Δεν είναι μόνο ότι συκοφάντησε τις αξίες και τα ιδανικά της Αριστεράς. Το πιο σημαντικό είναι ότι έστειλε αγνό κόσμο σπίτι του, καλλιέργησε την εντύπωση ότι δεν υπάρχει εναλλακτική για τον λαό, πλην της σημερινής βαρβαρότητας. Όμως, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να τους βάλει όλους στο χέρι.

Υπάρχει πολύς αριστερός, προοδευτικός κόσμος που δεν ανέχθηκε αυτήν την κατάσταση, δεν τους ακολούθησε στον βούρκο.

Έχουμε μια ανοιχτή αγκαλιά για όλον αυτόν τον κόσμο, μεγάλο μέρος του οποίου ήδη δηλώνει τη συμπόρευσή του με το ΚΚΕ» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την «κωδικοποιημένη» πρόταση του ΚΚΕ για τον λαό, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ απάντησε: «Έχουμε σύγχρονο επεξεργασμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας.

Προτείνουμε έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης με κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής. Με κεντρικό, επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας που θα έχει ως κριτήριο τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των εκμεταλλευτών».

«Σε αυτήν τη διακυβέρνηση οι εργαζόμενοι, η νεολαία δεν θα είναι θεατές όπως γίνεται σήμερα, αλλά θα παίζουν ενεργό ρόλο μέσα από τα όργανα της εργατικής-λαϊκής εξουσίας, με βάση τον χώρο δουλειάς. Φυσικά αυτό το πρόγραμμα δεν κρίνεται στις κάλπες της Κυριακής, κρίνεται όμως αν, με δυνατό ΚΚΕ, θα δυναμώσει ο αγώνας για να φτάσουμε εκεί», συμπλήρωσε.

Όπως υποστήριξε ο κ. Κουτσούμπας, η μεθοδευμένη κλιμάκωση της αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου από την αστική τάξη της Τουρκίας έχει συγκεκριμένες αιτίες, καθώς και «παράγοντες» που την πριμοδοτούν και θα δυναμώσει.

«ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, κ.ά., που καλλιεργούν τον εφησυχασμό, πως τάχα θα μας “προστατέψουν” το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, οι ΗΠΑ, ή ακόμη και το Ισραήλ, προσφέρουν μία πολύ κακή “υπηρεσία” στον λαό.

Πρέπει να δούμε κατάματα την αλήθεια, που λέει πως ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ, ο καθένας με τον τρόπο του, “βάζουν πλάτες” στην τουρκική επιθετικότητα», ανέφερε, σημειώνοντας ότι «οι λαοί της Ελλάδας, της Τουρκίας, της Κύπρου μπορούμε να δούμε αυτόν τον “φαύλο κύκλο” και να παλέψουμε για να βγάλουμε τις χώρες απ’ αυτόν».

Σχετικά με την εξαφάνιση κομμάτων και την εμφάνιση άλλων, τόνισε ότι «το βασικό που αντανακλούν είναι η ανάγκη του συστήματος να απορροφά τη λαϊκή δυσαρέσκεια σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, να συμπληρώνει κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες και να περνάει αντιλαϊκά μέτρα».

«Είναι αυτό που λέει ο λαός “κόμματα μιας χρήσης”. Τέτοια κόμματα είναι το “ΜΕΡΑ 25” του Βαρουφάκη που σερβίρει την ξαναζεσταμένη σούπα του Τσίπρα περί αλλαγής της ΕΕ “από τα μέσα” και που με την υπουργική θητεία του προετοίμασε αλλά και ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, αλλά και η ακροδεξιά “Ελληνική Λύση” του Βελόπουλου, με τις γνωστές γραφικότητες, που προσβάλουν τη νοημοσύνη του λαού μας», κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ο πλούτος έρχεται από τον ιδιωτικό τομέα, εγγυώμαι τις συντάξεις δήλωσε ο Μητσοτάκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: