Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιστρέφει: Ενεργοποιεί το plan β που είχε πάντα στο… συρτάρι του

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές.




Λίγες μόλις ημέρες μετά την οριστικοποίηση της μη ένταξής του στα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενεργοποίησε το plan b που επί χρόνια βρισκόταν στο συρτάρι του.

Κατέθεσε αίτηση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προκειμένου να επιστρέψει στην καθηγητική έδρα.

Για όσους δεν το θυμούνται καθώς πάνε πάρα πολλά χρόνια από τότε που ο κ. Βενιζέλος δίδαξε σε πανεπιστημιακή αίθουσα, καθώς… δίδασκε σε καθημερινή βάση όλους τους Έλληνες είναι καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.

Η πανεπιστημιακή του καριέρα ξεκίνησε το 1984, όταν εκλέχθηκε υφηγητής και σύντομα είναι αλήθεια εξελίχθηκε ως τη βαθμίδα του τακτικού καθηγητή έχοντας παράλληλα δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό μελετών, μονογραφιών, σχολίων σε δικαστικές αποφάσεις και διδακτικών συγγραμμάτων.

Μπαίνοντας στην πολιτική ουσιαστικά από το 1989 όταν ανέλαβε την υπεράσπιση του Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο η ακαδημαϊκή του παρουσία ατόνησε.

Στις 26 Ιουνίου ζήτησε από τη Σύγκλητο να του επιτραπεί να επιστρέψει. Χθες Τρίτη, η σύγκλητος στη συνεδρίασή της αποφάσισε την «άρση αναστολής των καθηκόντων του καθηγητή πρώτης βαθμίδας του Τμήματος Νομικής, Ευάγγελου Βενιζέλου λόγω λήξης της θητείας του ως βουλευτή».

Τώρα, το τι θα τον ρωτάνε οι φοιτητές του κατά τη διάρκεια των παραδόσεων έχει μεγάλο ενδιαφέρον να το παρακολουθήσουμε.

HJ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: