File Photo: Ανακοινώσεις από Klaus Regling. EPA, YANNIS KOLESIDIS

O ESM ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αναδιάρθρωση της διοικητικής – οργανωτικής δομής του

Ο ESM, o ευρωπαϊκός μηχανισμός σταθερότητας, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, από το Λουξεμβούργο ότι αναδιοργανώνει τη δομή διαχείρισης του. Ως αποτέλεσμα, ένα νέο μέλος θα ενταχθεί στο διοικητικό του συμβούλιο και θα ανακατανεμηθούν ορισμένες αρμοδιότητες μεταξύ των σημερινών μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Επίσης, το θεσμικό όργανο θα έχει νέο Γενικό Γραμματέα. Η αναδιοργάνωση αυτή θα τεθεί σε ισχύ στις 15 Σεπτεμβρίου 2019.

“Η νέα δομή θα καταστήσει τη διαχείριση του ESM αποτελεσματικότερη και θα δημιουργήσει πρόσθετες συνέργειες”, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Klaus Regling. “Δεδομένου ότι το ESM ιδρύθηκε το 2012, το προσωπικό του έχει αυξηθεί σε περίπου 190 άτομα με πρόσθετα καθήκοντα που προστίθενται με την πάροδο του χρόνου. Είναι επομένως απαραίτητο να προσαρμόσουμε τη διάρθρωσή μας ώστε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα τις ανάγκες της οργάνωσής μας “.

Οι σημαντικότερες αλλαγές στη δομή διαχείρισης είναι:

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ESM Christophe Frankel θα γίνει ο νέος Υπεύθυνος Ρίσκου του ESM, μετά από εννέα χρόνια ως Οικονομικός Διευθυντής.

Αυτό ακολουθεί την αποχώρηση του επικεφαλής του επικεφαλής ανάλυσης ρίσκου Cosimo Pacciani, ο οποίος ήταν επίσης υπεύθυνος για τη συμμόρφωση και αποφάσισε να επιστρέψει στο Λονδίνο μετά από πέντε επιτυχημένα χρόνια στον ESM.

Ο κ. Frankel θα παραδώσει την εποπτεία της Διεύθυνσης Επενδύσεων και Διαχείρισης Διαθεσίμων και, αντίθετα, θα επιβλέπει τη Διεύθυνση Διαχείρισης Κινδύνων. Θα συνεχίσει να έχει την ευθύνη για το τμήμα Οικονομικών και Ελέγχου.

Ο γενικός γραμματέας του ESM, Kalin Anev Janse, καθίσταται πλεόν Chief Financial Officer (CFO). Θα συνεχίσει να επιβλέπει το τμήμα χρηματοδότησης και επενδυτικών σχέσεων και, επιπλέον, θα έχει την ευθύνη του τμήματος Επενδύσεων και Οικονομικών, ενώ μετά από 8,5 χρόνια παραδίδει τον ρόλο του Γενικού Γραμματέα.

Η σημερινή προϊσταμένη Ανθρώπινου Δυναμικού Sofie De Beule-Roloff θα προσχωρήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο ως Γενική Διευθύντρια Λειτουργίας του ESM. Υπό την ιδιότητα αυτή, θα επιβλέπει τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργανισμού και την νεοσύστατη Διεύθυνση Επιχειρηματικής Στρατηγικής και Διαχείρισης Έργου.

Ο επικεφαλής της στρατηγικής και των θεσμικών σχέσεων Nicola Giammarioli (γνωστός από την εποπτεία της ελληνικής οικονομίας) θα γίνει ο νέος γενικός γραμματέας του οργανισμού. Υπό την ιδιότητα αυτή, θα επιβλέπει τη Διεύθυνση Εταιρικής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών Πολιτικών εκτός από τη Διεύθυνση Στρατηγικής Πολιτικής και Θεσμικών Σχέσεων. Ο Nicola Giammarioli θα αναφερθεί απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Τέλος θα υπάρξουν πιο περιορισμένες αλλαγές στις ευθύνες των άλλων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλαδή του Chief Economist Rolf Strauch και του Chief Corporate Officer Françoise Blondeel. Ο γενικός σύμβουλος David Eatough θα είναι επίσης υπεύθυνος για τη συμμόρφωση.

Σε ό,τι αφορά τη Sofie De Beule-Roloff, νέο μέλος στο Διοικητικό του Συμβούλιο, ο διευθύνων σύμβουλος του ESM, Klaus Regling, δήλωσε “ευτυχής” συμπλήρωσε ότι “η Sofie είναι η φυσική επιλογή για να γεμίσει αυτή τη σημαντική θέση, λαμβάνοντας υπόψη τον κρίσιμο ρόλο της στην οικοδόμηση της λειτουργίας του Οργανισμού Ανθρώπινου Δυναμικού και Οργανισμού του ESM και του ιστορικού διαχείρισης του έργου του.”

Η Sofie De Beule-Roloff προσχώρησε στον ΕSM κατά την ίδρυσή τoυ τον Οκτώβριο του 2012. Προηγουμένως, ασχολήθηκε με τους ανθρώπινους πόρους σε διάφορες βιομηχανίες, όπως στη φιλοξενία, τη χρηματοδότηση, την ασφάλιση, την αεροπορία και το λιανικό εμπόριο, για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια. Έχει εργαστεί ως διευθυντής, σύμβουλος και εκπαιδευτής, αλλά και επικεφαλής σε τμήματα HR σε διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα και οικονομικές καταστάσεις.

Μετά την αποφοίτησή της από το Erasmushogeschool στο International Hotel Management στις Βρυξέλλες, η De Beule-Roloff απέκτησε την επαγγελματική της πιστοποίηση στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού στο ICN Ecole de Management Nancy. Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη νομοθεσία για την απασχόληση από το Πανεπιστήμιο De Montfort στο Leicester.

Σε ό,τι αφορά Nicola Giammarioli , νέο Γενικό Γραμματέα, προβλέπεται ότι υπό την ιδιότητα αυτή, θα επιβλέπει το τμήμα Εταιρικής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών Πολιτικών, εκτός από τη Διεύθυνση Στρατηγικής Πολιτικής και Θεσμικών Σχέσεων.

“Είμαι ευτυχής που ο Nicola Giammarioli θα γίνει Γενικός Γραμματέας του ESM”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέλινγκ. “Με την εμπειρία του σε ανώτερες θέσεις στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών και ως επικεφαλής της αποστολής του ESM στην Ελλάδα, είναι ιδανικά προετοιμασμένος για αυτό το σημαντικό καθήκον».

Ο N.Giammarioli προσχώρησε στον ESM το 2012 ως Επικεφαλής Στρατηγικής και Θεσμικών Σχέσεων. Πριν, o N. Giammarioli ήταν μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ και εργάστηκε στο ιταλικό Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Διετέλεσε επίσης οικονομολόγος και ανώτερος οικονομολόγος στην ΕΚΤ.

Ο N.Giammarioli έχει πτυχίο στην οικονομία από το Πανεπιστήμιο Bocconi. Έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην οικονομία ποσοτικής ανάπτυξης από το Πανεπιστήμιο του Warwick και διδακτορικό δίπλωμα από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο. Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες (UCLA) και έχει γράψει άρθρα και οικονομικές δημοσιεύσεις για νομισματικά και φορολογικά θέματα.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Πρόεδρος της Κομισιόν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της