Ο Χρυσοχοΐδης έδιωξε την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.: Τους χρεώνει Εξάρχεια, Ρουβίκωνα και ανομία

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (2Δ), ο νέος αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, Γιώργος Κουμουτσάκος (2Α) και ο νέος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την αντεγκληματική πολιτική, Λεύτερης Οικονόμου (Δ) φωτογραφίζονται με την απερχομένη υπουργό Όλγα Γεροβασίλη (Κ) και την απερχομένη υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα (Α) κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη , Τρίτη 09 Ιουλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης λίγες μόλις ώρες μετά την ορκωμοσία του έδωσε το πρώτο δείγμα γραφής οδηγώντας ουσιαστικά σε παραίτηση του αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. τον οποίο δεν κάλεσε, μαζί με τους υπαρχηγούς, σε ευρεία στήριξη όλων των στελεχών, στο κτίριο της Κατεχάκη.

Η κίνηση αυτή πρακάλεσε την άμεση αντίδραση της έως χθες υπουργού Όλγας Γεροβασίλη η οποία μίλησε για «ρεβανσιστικές επιθέσεις της νέας Δεξιάς».

Είναι προφανές ότι η νέα κυβέρνηση χρεώνει στον αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο μια σειρά ζητημάτων: από την κατάσταση στα Εξάρχεια, ως την ανεξέλεγκτη δράση του Ρουβίκωνα και τη γενικευμένη αίσθηση ανομίας του υπάρχει.

Παράλληλα όμως δεν είναι ανεξάρτητη η κίνησή του αυτή με το γεγονός ότι ο κ. Ανδρικόπουλος θεάθηκε με πολιτικά σε αρκετές από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Στη σύσκεψη του κ. Χρυσοχοΐδη εκτός του αρχηγού δεν κλήθηκαν και ο υπαρχηγός Μιχαήλ Καραμαλίκης καθώς και οι υπόλοιποι αντιστράτηγοι του Σώματος. Αντιθέτως κλήθηκαν οι διευθυντές των Κλάδων-αξιωματικοί στο βαθμό του Υποστράτηγου- καθώς και άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί.

Μεταξύ αυτών, o γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, οι διευθυντές των αστυνομικών διευθύνσεων του Λεκανοπεδίου, προϊστάμενος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, ο διοικητής της ασφάλειας και οι διοικητές των τμημάτων ασφαλείας της Αττικής.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού θεωρεί ότι -ακόμη και αν η προηγούμενη πολιτική ηγεσία δεν ασκούσε ασφυκτικό έλεγχο και πιέσεις πάνω τους- τα κορυφαία στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους επιτρέποντας σε μικρές περιθωριακές ομάδες να γελοιοποιούν το κράτος και τα όργανά του, μετατρέποντας σε αναξάρτητο κρατίδιο τα Εξάρχεια στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναμένονται έκτακτες κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ. Που θα φέρουν εκτός σώματος αρκετά στελέχη.

  • Αντίδραση Γεροβασίλη

Άμεση ήταν η αντίδραση της πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη στα δημοσιεύματα που θέλουν τον κ. Χρυσοχοΐδη να δείχνει την πόρτα της εξόδου στον αρχηγό και υπαρχηγό της ΕΛΑΣ.

Ολόκληρη η δήλωση της ακολουθεί:

“Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ.Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς. Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς”. 

Αλλαγές στην ΕΛ.ΑΣ επέβαλε ο Χρυσοχοϊδης: Εξελίξεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: