Νέοι κανόνες στο αγγλικό ποδόσφαιρο: Εξετάζεται η εφαρμογή της προσωρινής αποβολής

Άγγλοι οπαδοί. Photo via Facebook. @EnglandTeam




Οι προσωρινές αποβολές, που εφαρμόζονται σε άλλα αθλήματα, θα εφαρμοστούν σε όλα τα επίπεδα του ποδοσφαίρου βάσης, στη διάρκεια της σεζόν 2019-20, όπως δήλωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλία (FA).

Η αλλαγή του κανόνα επιτρέπει στους διαιτητές να απομακρύνουν έναν παίκτη από το γήπεδο για 10 λεπτά.

  • «Η FA διενέργησε με επιτυχία πιλοτικούς αγώνες κατά τη διάρκεια της σεζόν 2017-18 και στη συνέχεια επέκτεινε αυτό σε 31 πρωταθλήματα σε όλη τη διάρκεια της σεζόν 2018-19 ως μέρος της δέσμευσής της να βελτιώσει την εμπειρία των αγώνων για όλους», ανέφερε.
  • «Μετά τη συγκέντρωση των θετικών αποτελεσμάτων από τους παίκτες, τους διαιτητές και τους προπονητές, το σύστημα αυτό θα προωθηθεί σε όλα τα πρωταθλήματα σε επίπεδο βάσης, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η συμμετοχή και να συνεχιστεί η συλλογή εμπειρίας. Αρχικά θα γίνει με τις μικρές κατηγορίες στο πρωτάθλημα γυναικών».

Οι παίκτες που διαμαρτύρονται θα δέχονται μια κίτρινη κάρτα ενώ ο διαιτητής θα αποφασίσει εάν αποβάλλονται προσωρινά. Δύο τέτοιες προσωρινές αποβολές θα έχουν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του παίκτη.

«Είναι κάτι που επιτρέπει στους διαιτητές να αντιμετωπίζουν τα περιστατικά διαμαρτυρίας και διαφωνίας γρήγορα και αποτελεσματικά. Η δοκιμή έδειξε τεράστιο αντίκτυπο στη συμπεριφορά που θέλουμε να φέρουμε σε ολόκληρο το παιχνίδι και να το κάνουμε πιο ευχάριστο για όλους», είπε ο επικεφαλής της FA, Μαρκ Μπούλινγκαμ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Και επισήμως στον Προμηθέα Πατρών ο Μπόγρης: Υπέγραψε τριετές συμβόλαιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: