Νέοι δασμοί ΗΠΑ στην Κίνα, εάν δεν αρχίσει την αγορά αμερικανικών αγροτικών προϊόντων

File Photo: Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαντά σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων στους κήπους του Λευκού Οίκου. EPA, ERIK S. LESSER
Κατηγορίες κατά της Κίνας εξαπέλυσε σήμερα Πέμπτη, 11 Ιουλίου, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, καθώς δεν αγοράζει αμερικανικά αγροτικά προϊόντα, όπως είχε δεσμευτεί, την ώρα που οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου προσπαθούν να βρουν μια λύση στην εμπορική διένεξή τους.

  • “Το Μεξικό τα πάει θαυμάσια στα Σύνορα, όμως η Κίνα μας απογοητεύει γιατί δεν αγοράζει τα αγροτικά προϊόντα από τους θαυμάσιους αγρότες μας, όπως είχε πει ότι θα κάνει”, έγραψε ο Τραμπ στο Twitter, προσθέτοντας: “Ελπίζω ότι θα το κάνει σύντομα”.

  • Ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου δήλωσε νωρίτερα ότι οι ΗΠΑ αναμένουν ότι η Κίνα θα ξεκινήσει σύντομα να αγοράζει αμερικανικά αγροτικά προϊόντα, σημειώνοντας ότι οι εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών συνεχίζονται.

Τον περασμένο μήνα, Ουάσινγκτον και Πεκίνο συμφώνησαν να ξαναρχίσουν αυτές τις διαπραγματεύσεις που είχαν διακοπεί τον Μάιο. Ο Αμερικανός πρόεδρος συμφώνησε να μην επιβάλει νέους δασμούς στην Κίνα και Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν ότι οι Κινέζοι δεσμεύτηκαν να αγοράσουν αγροτικά προϊόντα, κάτι όμως που δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Έφτασαν οι S-400 στην Τουρκία; Το τουρκικό NTV μεταδίδει άφιξη επί του αεροσκάφους Tu-154B-2…

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal