Νέα πυροτεχνήματα Τατάρ για τα Βαρώσια: Πρέπει να ανήκουν στο τουρκικό έθνος, δήλωσε

File Photo: Στιγμιότυπο από την συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου με τον νέο παράνομο ψευδο-«πρωθυπουργό», Ερσίν Τατάρ και τον παράνομο ψευδο-«υπουργό εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία. Φωτογραφία: Turkish Presidency
Την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει σύντομα συμφωνία στην Κύπρο εξέφρασε ο παράνομος ψευδο-«πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ, και ξεκαθάρισε ότι «δεν θα υπάρξει παράδοση των Βαρωσίων στους Ε/κ», καθώς, όπως είπε, «θεωρούμε ότι τα Βαρώσια πρέπει να ανήκουν στο τουρκικό έθνος».

  • Όπως μεταδίδεται από τ/κ ΜΜΕ, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ΜΗΑ, ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε σήμερα Παρασκευή, 12 Ιουλίου, στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, λέγοντας ότι μπορεί να συμβάλλει οικονομικά στο ψευδοκράτος και γίνεται προσπάθεια να υπάρξει ένα μοντέλο (εκμετάλλευσης των Βαρωσίων) που θα είναι ωφέλιμο για όλους. Είπε επίσης ότι η Τουρκία θα δείξει σύντομα περισσότερο ενδιαφέρον για το θέμα αυτό.

«Εάν μπορέσουμε να διαχειριστούμε καλά αυτή τη διαδικασία πιστεύουμε ότι θα μπορέσουν να γίνουν πολύ καλά πράγματα. Το να παραμείνουν κλειστά τα Βαρώσια για περισσότερο καιρό πλέον είναι παράλογο. Γιατί δεν υπάρχει μια διαδικασία συνομιλιών, δεν υπάρχει συμφωνία, ούτε φαίνεται να υπάρχει προοπτική για συμφωνία. Γι’ αυτό εάν ανοίξει θα αποκαταστήσει τα δικαιώματα σε όσους έχουν νόμιμα δικαιώματα».

  • Σύμφωνα με τον κ. Τατάρ θα επωφεληθούν και το ψευδοκράτους και οι παλιοί ιδιοκτήτες.

Η Χουριέτ αναφέρεται σε αυτή τη δήλωση του Ερσίν Τατάρ όπως και σε δήλωση του παράνομου ψευδο-«υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι παρόμοια με την ανάρτησή του στο Facebook με την πρόσθεση ότι στην σύσκεψη το πρωί αξιολόγησαν τον επιστημονικό τρόπο της καταγραφής που θα γίνει. Σύμφωνα με την Χουριέτ, στη σύσκεψη καθορίστηκε ότι η ομάδα καταγραφής θα εισέλθει στα Βαρώσια εντός δύο εβδομάδων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Προχωρά το άθλιο σχέδιο για την Αμμόχωστο ο Οζερσάι: Σύσκεψη για καταγραφή περιουσιών

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal