Μπράβο στην Εφημερίδα των Συντακτών: Μία συγνώμη για το κακό σκίτσο του Ζερβού

ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΖΕΡΒΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ




Η “Εφημερίδα των Συντακτών” έκανε κάτι που δεν το συνθίζουν τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα. Ζήτησε συγνώμη για ένα σκίτσο του συνεργάτη της Π. Ζερβού, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Οι αναγνώστες μας θυμούνται την υπόθεση για την οποία αφιερώσαμε σκληρό κείμενο (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ).

Γράφαμε, ανάμεσα στα άλλα, και τα εξής:

Ο καλός σκιτσογράφος της “Εφημερίδας των Συντακτών” Πέτρος Ζερβός δημοσίευσε ένα προκλητικό σκίτσο με την ευκαιρία του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, όταν το “όχι” του 62% του ελληνικού λαού έγινε “ναι”…

Χρησιμοποίησε μάλιστα και τις δύο λέξεις-“σπαθιά” στις καρδιές μας -“ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ”- που για 45 χρόνια μας θυμίζουν ότι η Κύπρος είναι σκλαβωμένη από τους Τούρκους Αττίλες.

Ως γνωστό, το ελληνικό δημοψήφισμα ήταν μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές ταχυδακτυλουργίες της ελληνικής ιστορίας. Χωρίς αμφιβολία. Υποστήριξαν πολλοί άνθρωποι το “όχι” επειδή οι Ευρωπαίοι, κυρίως, δανειστές εκβίαζαν τον ελληνικό λαό με τρόπο αισχρό και βρώμικο. Το ψήφισαν από αντίδραση…

Δυστυχώς, ο Αλέξης ο Τσίπρας που κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει “ΟΧΙ”, δεν ήταν καθόλου έτοιμος να υλοποιήσει την απόφαση του 62% των πολιτών. Και οδήγησε τη χώρα σε τρίτο Μνημόνιο. Ο Πέτρος Ζερβός θέλησε με το σκίτσο του να τιμήσει την επέτειο του δημοψηφίσματος, όταν -όπως ανέφερα- το “όχι” έγνε “ναι”. Στην προσπάθειά του αυτή διέπραξε ένα μεγάλο ατόπημα.

Η εφημερίδα έγραψε τα εξής (ΕΔΩ):

“Από τους αναγνώστες μας στην Ελλάδα και την Κύπρο που ένιωσαν να προσβάλλονται από το σκίτσο αυτό, ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη
Το σκίτσο του Π. Ζερβού, που δημοσιεύθηκε χθες (5/7/2019) στην εφημερίδα μας και συνδέει το δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015 με τη διχοτομημένη μετά την τουρκική εισβολή Κύπρο προκάλεσε αντιδράσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο.

Το σκίτσο αυτό δημοσιεύθηκε στο πλαίσιο της βασικής αρχής της ελευθερίας της έκφρασης των συντακτών και συνεργατών μας και της πολυφωνίας που διέπει τη λειτουργία της εφημερίδας μας, αλλά δεν εκφράζει την άποψη της «Εφ.Συν.», η οποία δεν υποστηρίζει κανένα παραλληλισμό ανάμεσα στο αποτέλεσμα εκείνου του δημοψηφίσματος και το κατεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από τους αναγνώστες μας στην Ελλάδα και την Κύπρο που ένιωσαν να προσβάλλονται από το σκίτσο αυτό, ζητάμε ειλικρινά συγγνώμη.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών”

Δεν θα μολύνει άλλο τη Βουλή η ναζιστική Χ.Α.: Αλλά που είναι το παλικάρι ο Κασιδιάρης;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: