Μήνυμα στην Τουρκία από τον Μητσοτάκη θα δοθεί από την Κύπρο δηλώνει ο Νίκος Δένδιας

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε συνάντηση με τον με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄. Φωτογραφία υπουργείο Εξωτερικων




Μέσω της επίσκεψης του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Κύπρο θα δοθεί σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ότι είναι απαράδεκτη η παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτό δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Ισραήλ. Είπε συγκεκριμένα:

“Αύριο θα συνοδεύσω τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρώτη του επίσκεψη στην Κύπρο. Και νομίζω ότι πρέπει να δοθεί ένα σαφές μήνυμα προς τους Τούρκους:  Ότι είναι απαράδεκτη η παραβίαση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε, επίσης, τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ αλλά και τη σημασία των τριμερών συνεργασιών Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ. Πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια διεύρυνσης της τριμερούς συνεργασίας, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, σε ορισμένα πεδία.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι η σχέση της Ελλάδας προς το Ισραήλ λειτουργεί ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή.

“Είναι πάρα πολύ σημαντική και μάλιστα αν λάβει κανείς υπόψη του τις όχι καλές σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία. Από εκεί και πέρα είναι πάντα χρήσιμη ευκαιρία να εξηγεί κάποιος στους Ισραηλινούς φίλους μας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα”, κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Ελλάδα, Ισραήλ, Κύπρος, σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή: Διεύρυνση και με ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: