Μία εικόνα χίλιες λέξεις: Viral ο αγώνας δύο κοριτσιών να τραβήξουν την αδερφή τους από το κενό

File Photo: Οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Κένυα από επίθεση φερόμενων ισλαμιστών μαχητών. EPA, MURTAJA LATEEF




Συγκινεί, σπάει καρδιές και εξοργίζει ταυτόχρονα η φωτογραφία τριών μικρών κοριτσιών από τη Συρία που παλεύουν μέσα στα συντρίμμια μετά από αεροπορικό βομβαρδισμό στη βορειοδυτική Συρία, η οποία έχει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνοντας τον γύρο του κόσμου.

  • Στην φωτογραφία απεικονίζονται δύο κοριτσάκια που έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια του κτιρίου τους, που κατέρρευσε έπειτα από έναν αεροπορικό βομβαρδισμό, και κρατούν από το χέρι τη μικρούλα αδελφή τους, η οποία κρέμεται στο κενό, από ύψος πολλών μέτρων.

Στη φωτογραφία, η Ριχάμ, πέντε ετών, κρατάει την Τούκα, μόλις επτά μηνών, από το σκισμένο μπλουζάκι της, ενώ η Ντάλια, δίπλα της, φαίνεται πως έχει εγκλωβιστεί σε ένα κομμάτι τσιμέντο. Πιο ψηλά, ένας άνδρας ουρλιάζει, ανήμπορος μπροστά στο δράμα.

  • Το φωτογραφικό στιγμιότυπο κατέγραψε με τον φακό του ο Μπασάρ αλ Σέιχ, του τοπικού διαδικτυακού δικτύου SY24. Το σκηνικό εκτυλίχθηκε την Τετάρτη στην Αρίχα, μια πόλη στη επαρχία Ιντλίμπ, που βρίσκεται στο στόχαστρο φονικών βομβαρδισμών από τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η Ριχάμ πέθανε λίγο αφότου ο φωτογράφος τράβηξε τη φωτογραφία, ενώ η Τούκα και η Ντάλια νοσηλεύονται στην Ιντλίμπ.

  • «Η Τούκα τραυματίστηκε στο κεφάλι. Διασωληνώθηκε για 24 ώρες, τώρα έχει μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Η κατάστασή της είναι σταθερή, Θεού θέλοντος» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο γιατρός Ισμαήλ.
  • Η Ντάλια, επίσης, «βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση», αφού τη χειρούργησαν, καθώς είχε τραυματιστεί στο στήθος, σύμφωνα με τον γιατρό Μοχάμεντ, που εργάζεται στο ίδιο νοσοκομείο.

Ο Ταουφίκ Κατάν ήταν μεταξύ των διασωστών των Μπλε Κρανών που επενέβησαν την Τετάρτη στην Αρίχα μετά την αεροπορική επιδρομή. Αφού ανέσυρε από τα ερείπια ένα άλλο θύμα, επέστρεψε σύντομα στον τόπο της τραγωδίας.

  • Όμως, όπως αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο, στο μεταξύ «τα δύο κοριτσάκια είχαν πέσει».

Η μητέρα της οικογένειας, που αριθμούσε έξι αδελφές, σκοτώθηκε στον βομβαρδισμό. Εκτός της Ριχάμ, άλλη μια κόρη της, η τρίχρονη Ροουάν, κατέληξε στα τραύματά της, στην κοιλιά και το στήθος.

  • Άλλες δύο αδελφές τραυματίστηκαν, όμως τα κατάφεραν.

Με τη στήριξη της συμμάχου Ρωσίας, οι συριακές δυνάμεις βομβαρδίζουν σχεδόν καθημερινά, από τα τέλη Απριλίου, την επαρχία Ιντλίμπ. Σε διάστημα τριών μηνών, στις επιδρομές έχουν χάσει τη ζωή τους 740 άμαχοι, εκ των οποίων περισσότερα από 180 παιδιά, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Τεράστιες αποκλίσεις από Οργανισμούς για τους αγνοούμενους στη Λιβύη: Από 110 έως 250

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: