Μεγάλη δωρεά ύψους 600.000 δολαρίων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου από 92χρονο ομογενή

File Photo: Το ποσό των 600.000 δολαρίων ΗΠΑ δώρισε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ο 92χρονος μετανάστης. Πηγή @universityoftheaegean
Με αγάπη για την εκπαίδευση ο 92χρονος Θανάσης Παλαιολόγου αποφάσισε να δωρίσει ένα σημαντικό ποσό στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ο συνταξιούχος ομογενής από τη Νάπη της Λέσβου, δώρισε το ποσό των 600.000 δολαρίων ΗΠΑ, προκειμένου να ενισχυθεί η βιβλιοθήκη του ιδρύματος στη Μυτιλήνη.

Ο «κυρ Θανάσης» ήταν επί πολλά χρόνια μετανάστης στην Αμερική όπου συγκέντρωσε μεγάλα χρηματικά ποσά ωστόσο ο καημός του ήταν η εκπαίδευση που εκείνος δεν είχε. Έχοντας επιστρέψει στη Μυτιλήνη, όπου ζει, στήριξε τη δημόσια βιβλιοθήκη χρηματοδοτώντας τη μελέτη επισκευής του κτιρίου που στεγάζεται.

Πριν από λίγες ημέρες κατέθεσε πρόταση δωρεάς 600.000 δολαρίων ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Πρόταση, η οποία θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να γίνει δεκτή από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Όρος της δωρεάς είναι το ποσό, το οποίο μπορεί -όπως έγινε γνωστό- και να αυξηθεί, να διατεθεί για τις ανάγκες της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καμίνι η Ελλάδα την Τρίτη, μπουρίνια και βόρειοι άνεμοι από Τετάρτη: Έκτακτο δελτίο καιρού

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal