Με ολιγομελή αποστολή η Ελλάδα στο Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Επτά οι αθλητές στη Γκουανγκζού

File Photo: Ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής (Κ) φωτογραφίζεται με την εθνική ομάδα υδατοσφαίριση, στη συνάντηση που είχαν στο γραφείο του στο Μαρούσι. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Σχετικά ολιγομελής θα είναι η ελληνική αποστολή, για τα αγωνίσματα κολύμβησης του 18ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου. Συνολικά επτά αθλητές και αθλήτριες θα αγωνιστούν στη Γκουανγκζού, αφού, πέραν των πέντε που είχαν πιάσει από πέρυσι τα σχετικά όρια (Κριστιάν Γκολομέεβ, Ανδρέας Βαζαίος, Απόστολος Χρήστου, Νόρα Δράκου, Άννα Ντουντουνάκη), η ΚΟΕ αποφάσισε να συμπεριλάβει στην αποστολή για τη Νότια Κορέα μόλις δύο ακόμη κολυμβητές: τον Δημήτρη Νέγρη, που πλησίασε πολύ το όριο στα 800μ. ελεύθερο, και τον «πρωτάρη» Γιάννη Γεωργαράκη, ο οποίος θα πλαισιώσει τους Γκολομέεβ, Χρήστου και Βαζαίο στα 4Χ100μ. ελεύθερο (είχε νικήσει τον Χρήστο Κατραντζή τον Μάιο, στο μίτινγκ «Ακρόπολις»). Τους αθλητές θα συνοδεύσουν οι προπονητές Πάνος Βελέντζας και Άκης Οικονόμου.

  • «Αν και πρόκειται για μία ολιγομελή αποστολή, θεωρώ πως και στην Γκουανγκζού θα έχουμε διακρίσεις», δήλωσε ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ, Χριστόδουλος Χούμας. «Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα. Το επίπεδο της παγκόσμιας κολύμβησης έχει πλέον ραγδαία άνοδο. Οι χώρες καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες και βλέπουμε διαρκώς τις επιδόσεις των αθλητών να βελτιώνονται. Το ίδιο προσπαθούμε κι εμείς, με τα φτωχά βέβαια μέσα που διαθέτουμε, τις ελλείψεις στις εγκαταστάσεις, την απουσία κολυμβητικού κέντρου και φυσικά την έλλειψη πόρων για την προετοιμασία των αθλητών. Γνωρίζουμε πως υστερούμε σημαντικά σε σχέση με άλλες χώρες, όμως προσπαθούμε και τα αποτελέσματα έρχονται, με αποκορύφωμα μέχρι στιγμής το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Καζάν», πρόσθεσε ο κ. Χούμας.

Και κατέληξε: «Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, οι στόχοι των παιδιών είναι οι συμμετοχές τους στους ημιτελικούς και στους τελικούς των αγωνισμάτων τους. Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για κάποιο μετάλλιο. Αυτό θα κριθεί στην πορεία των αγώνων. Η προσοχή και το μυαλό όλων μας θα βρίσκεται στην ελληνική αποστολή, με τις καλύτερες ευχές για διακρίσεις στο πολύ δύσκολο αυτό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα».

Ο τεχνικός σύμβουλος της ομοσπονδίας αναφέρθηκε και στην εξαιρετικά επιτυχημένη ελληνική παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων του Καζάν:

  • «Η παρουσία των παιδιών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Καζάν ήταν καταπληκτική. Η ΚΟΕ με συγκεκριμένα κριτήρια, επέλεξε τα 16 αυτά παιδιά να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην διοργάνωση και πλέον είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την συνολική τους παρουσία. Οι διακρίσεις που πέτυχαν ήταν ιδιαίτερα σημαντικές για την περίοδο που διανύουμε. Κατακτήσαμε συνολικά τρία μετάλλια (δύο χρυσά και ένα χάλκινο), είχαμε 11 συμμετοχές σε τελικούς, 12 σε ημιτελικούς, ένα όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ενώ μέχρι στιγμής έχουμε και 5 όρια (Παπαστάμος, Ασπουγαλής, Εγγλεζάκης, Θώμογλου και Κάχρης) για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων, που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο στη Βουδαπέστη.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός πως, πέρα από τις ατομικές διακρίσεις, η χώρα μας κατέκτησε την 5η θέση στην βαθμολογία των μεταλλίων και την 10η στην βαθμολογία, σε συνολικά 42 χώρες που συμμετείχαν στην διοργάνωση. Όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα μιας οργανωμένης προσπάθειας που πραγματοποιείται από την Ομοσπονδία, ειδικά στην κατηγορία εφήβων- νεανίδων και φυσικά των παιδιών, των σωματείων, των προπονητών και των οικογενειών τους που στηρίζουν τις προσπάθειές τους».

Ειδική μνεία έκανε ο Χριστόδουλος Χούμας στον δις πρωταθλητή Ευρώπης στο Καζάν, Απόστολο Παπαστάμο: «Είναι ένας εκπληκτικός αθλητής και ένας σπουδαίος χαρακτήρας. Έχει στο πλευρό του έναν από τους πλέον έμπειρους και καταξιωμένους προπονητές κολύμβησης, τον Κώστα Τσιλιβάκη, με τον οποίο βαδίζουν μαζί καθημερινά. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, καθώς προπονούνται στα Χανιά, ο Απόστολος με τις ασύλληπτες ικανότητες που διαθέτει, αποδεικνύει διαρκώς την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από αυτόν και τον προπονητή του. Αποκορύφωμα ήταν η απίστευτη εμφάνισή του στο Καζάν. Όλο το μέλλον είναι μπροστά του».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
08/07/2019

Νεκρή διεθνής Ρωσίδα αθλήτρια Beach Handball: Πνίγηκε μετά το Ευρωπαϊκό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: