Με όλες τους τις δυνάμεις το ΚΚΕ στους αγώνες του λαϊκού κινήματος, είπε ο Κουτσούμπας

File Photo: Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. AΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Το ΚΚΕ αποτελεί την δύναμη του πολίτη της επόμενη ημέρα, τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στη Λιβαδειά, πράγμα που είναι και το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του κόμματός του, ενώ προσδιόρισε με σαφήνεια και τον εκλογικό στόχο για την Λιβαδειά αφού σημείωσε πως «είναι ευκαιρία για το ΚΚΕ να πάρει την βουλευτική έδρα στην Βοιωτία» όπου και ο ίδιος είναι υποψήφιος.

  • Όπως εξήγησε, στις 8 Ιουλίου, την επομένη των εκλογών, συνεδριάζει το Eurogroup με θέμα την τρίτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση και «τα κοράκια των Βρυξελλών δείχνουν και με αυτόν τον τρόπο ότι δεν έχουν καμία αγωνία αν η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα είναι αυτοδύναμη ή συνεργασίας, ποια ακριβώς κόμματα θα συμμετέχουν, ποιος θα είναι υπουργός οικονομικών κλπ.».

«Ό,τι και να προκύψει, τη δουλειά τους αυτοί θα την κάνουν. Άλλωστε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ είναι δεσμευμένοι να ακολουθήσουν κατά γράμμα τις επιταγές του 4ου μνημονίου που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πριν έναν χρόνο» πρόσθεσε.

  • Σημείωσε ακόμα ότι στις 8 Ιουλίου θα ξαναρχίσει η γνωστή συζήτηση για τα δημοσιονομικά κενά που πρέπει να καλυφθούν και τα οποία δεν θα πληρώσουν ούτε οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές, αλλά «πάλι τα συνήθη υποζύγια, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες θα κληθούν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα».

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στη Βοιωτία που το 2015 του έδωσαν ποσοστό σχεδόν 42% και των οποίων «οι προσδοκίες διαψεύσθηκαν, παρά τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ, οι οποίες επαληθεύθηκαν όλες κατά γράμμα», είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά δεν κατάργησε τα μνημόνια αλλά ψήφισε και ένα τρίτο ακόμη πιο βάρβαρο, μείωσε ακόμα περισσότερο μισθούς και συντάξεις, επέβαλε πολλούς νέους άδικους φόρους, έσπειρε την απογοήτευση, ενίσχυσε την παραλυτική λογική που λέει ότι “δεν υπάρχει άλλος δρόμος” και έτσι έστειλε “πακέτο” σχεδόν ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους του στη ΝΔ».

  • Τόνισε, ταυτόχρονα, ότι «υπάρχουν χιλιάδες αγνοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, άνθρωποι αριστεροί, δημοκράτες ή απλώς τίμιοι βιοπαλαιστές, που δεν ακολούθησαν την ηγεσία του στον βούρκο», και πολλοί εξ αυτών έχουν ήδη δηλώσει τη συμπόρευσή τους με το ΚΚΕ.

Αναφορικά με όσους ψήφισαν «με βαριά καρδιά τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές γιατί δεν θέλουν να δουν τη Δεξιά, με το αντεργατικό της πρόσωπο να επιστρέφει στις κυβερνητικές καρέκλες» είπε ότι «δεν έχει νόημα πια να εγκλωβίζονται σε τέτοιου είδους διλήμματα. Γιατί δε θα είναι αυτοί που θα φέρουν τη Δεξιά αν εγκαταλείψουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ την έχει ήδη φέρει τη δεξιά με την ίδια την πολιτική του».

Υπογράμμισε ότι μόνο το ΚΚΕ μπορεί να τα βάλει με την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ.

  • Κάλεσε τον λαό να δώσει «το πιο αποφασιστικό χτύπημα στην εγκληματική-ναζιστική Χρυσή Αυγή και να την πετάξει έξω από τη Βουλή, δυναμώνοντας το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που τα βάζει παντού με τους φασίστες, που μπαίνει μπροστά για την απομόνωσή τους και πολεμά το ίδιο το σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό».

«Η Χρυσή Αυγή δεν πρέπει να πιάσει το 3%, αλλά κι αν το πιάσει, πάλι να μην καταφέρει να εκλέξει βουλευτή στην περιφέρειά μας, στη Βοιωτία. Να σταματήσει αυτή η ντροπή, να υπάρχει ναζιστής βουλευτής σε μια περιφέρεια που υπάρχει το Δίστομο, το Καλάμι, ο Καρακόλιθος και τόσα άλλα μαρτυρικά χωριά, μέρη θυσίας για τη λευτεριά της πατρίδας μας από αυτούς που θαυμάζουν οι χρυσαυγίτες, ντύνονται με τις στολές τους, ανεμίζουν τις φασιστικές σημαίες τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είπε ότι η τρίτη έδρα της Βοιωτίας πρέπει να πάει στο ΚΚΕ, έτσι ώστε μαζί με τις υπόλοιπες έδρες που θα αποσπάσει στην υπόλοιπη Ελλάδα να συγκροτηθεί μια μεγάλη δυνατή κοινοβουλευτική ομάδα που θα αποτελέσει τα μάτια και τη φωνή του λαού και της Βοιωτίας μέσα στη Βουλή.

  • Σημειώνοντας ότι «όσο περισσότεροι είναι οι βουλευτές του ΚΚΕ τόσο μεγαλύτερο στήριγμα θα είναι για τον λαό», αναφέρθηκε στις τροπολογίες και προτάσεις νόμου που έχει έτοιμες το κόμμα και θα καταθέσει την επομένη των εκλογών για να καταργηθούν μνημονιακοί νόμοι, οι περικοπές και οι φόροι, για δουλειά με δικαιώματα, για δωρεάν σπουδές για τη νεολαία για την ανακούφιση της αγροτιάς και φέρνοντας στη Βουλή τις διεκδικήσεις των εργαζομένων, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας».

Υπενθύμισε ότι τις έξι συνολικά προτάσεις νόμου και τις δεκάδες τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ την τελευταία τετραετία για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων, ακόμα και στοιχειώδους ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, «απέρριπταν χέρι-χέρι ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, την ώρα που ψήφιζαν το ένα μετά το άλλο τα δωράκια στους λίγους καπιταλιστές» ενώ πέραν του τελευταίου οι προτάσεις νόμου της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων υπηρετούσαν και «το ξεγέλασμα του λαού, μέσα από τη γνωστή τακτική “σου αφαιρώ 10 και σου επιστρέφω ένα”».

  • Είπε ότι το ΚΚΕ απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση θα είναι «μια πραγματική δύναμη πίεσης, αντίστασης και οργάνωσης του αγώνα» μέσα και έξω από τη Βουλή, διεκδικώντας «πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων και επίλυση κρίσιμων λαϊκών προβλημάτων με τη δύναμη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, την Κοινωνική Συμμαχία».

«Το ΚΚΕ με όλες τις δυνάμεις θα συνεχίσει να προβάλλει και να υπερασπίζεται και τα δίκαια αιτήματα των αγροτών που παλεύουν για την επιβίωσή τους» πρόσθεσε.

Κάλεσε τους εργαζόμενους να μη δώσουν συγχωροχάρτι «σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ για όσα έκαναν, όπως τους δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ», όπως επίσης και να «μην σκορπίσουν» την ψήφο τους, αλλά να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ.

«Το ΚΚΕ θα καταθέσει όση δύναμη του δώσει ο λαός για να δυναμώσουν οι αγώνες του εργατικού-λαϊκού κινήματος, να σπάσει η μιζέρια και η μοιρολατρία, η ψήφος στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, είναι η ψήφος που μετράει» κατέληξε στην ομιλία του ο Δ. Κουτσούμπας.

……………………..

 

Ο Δ. Κουτσούμπας κλείνοντας την ομιλία του επανέλαβε την κρισιμότητα των εκλογών για την Βοιωτία σημειώνοντας ότι «ήρθε η ώρα να πάρουμε την έδρα για πρώτη φορά στην Λιβαδειά» όπως είπε καλώντας τα μέλη του φίλους του κόμματος του «να δώσουμε τη μάχη των τελευταίων ημερών, των τελευταίων ωρών μέχρι να κλείσουν οι κάλπες από σπίτι το σπίτι, άνθρωπο τον άνθρωπο, γειτονιά τη γειτονιά, χωριό το χωριό».

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κάλεσε του συγκεντρωμένους «να πάρουμε πίσω τη σημαία του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, που ο ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε να βάλει δίπλα στις ματοβαμμένες σημαίες του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών και συνέχισε λέγοντας «ελάτε να πάρουμε πίσω τις φωτογραφίες των ηρώων μας. Του Βελουχιώτη, του Μπελογιάννη, όλων των αγωνιστών ηρώων μας. Το ΚΚΕ έχει μια μεγάλη αγκαλιά που τους χωρά όλους. Η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι στο χέρι όλων μας. ΚΚΕ δυνατό, δύναμη για το λαό.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επανέλαβε την ετοιμότητα του ΚΚΕ να καταθέσει προτάσεις μόλις συγκροτηθεί η επόμενη βουλή οι οποίες και θα αφορούν την κατάργηση των μνημονιακών νόμων είτε θα αφορούν διάφορα ζητήματα που έχουν σχέση με τους εργάτες και τους επαγγελματίες .

Τη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς χαιρέτισε η Νατάσα Τάτση που είναι υποψήφια βουλευτής Βοιωτίας, ο Πέτρος Αρκουμάνης επίσης υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας αλλά και ο αγρότης συνδικαλιστής Γιάννης Βάγγος ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν παρών ο τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης . Χαιρετισμό απηύθυνε και η Σεμίνα Διγενή υποψήφια βουλευτής στην Α΄ Πειραιά που σημείωσε πως έχει αποδειχθεί ότι ένα ισχυρό ΚΚΕ είναι η μόνη ουσιαστική αντιπολίτευση .

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυξημένο ποσοστό του ΚΚΕ στις εκλογές συνεπάγεται ισχυρότερο λαό, είπε ο Κουτσούμπας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: