Με 15 μαθητές γιόρτασε ο Μητσοτάκης την 45η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας [gallery]

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Κ) φωτογραφίζεται με 15 νέους μαθητές, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Μέγαρο Μαξίμου με την ευκαιρία της επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας, Αθήνα, Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Μια διαφορετική γιορτή στήθηκε φέτος στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε σε αυτό 15 μαθητές.

Γιορτάσαμε διαφορετικά σήμερα την 45η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

  • Και εξηγεί: «Προσκεκλημένοι στο Μαξίμου ήταν 15 μαθητές με τους οποίους είχα μια εξαιρετική συζήτηση. Το πρώτο που τους είπα είναι ότι σε αυτό το κτίριο είμαστε όλοι προσωρινοί για όσο καιρό το επιλέγουν οι πολίτες. Και αυτή είναι και η ομορφιά της Δημοκρατίας», ανέφερε ο πρωθυπουργός στους μαθητές, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές».

Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε μαζί με τους μαθητές μια σύντομη αναδρομή στους σταθμούς της ελληνικής Δημοκρατίας από την ιστορικό Μαρία Ευθυμίου και, στη συνέχεια, συζήτησε μαζί τους στην αίθουσα όπου θα συνεδριάζει στο εξής το Υπουργικό Συμβούλιο.

  • Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να έχουν πάντα «τη συναίσθηση της προσωρινότητας, αλλά ταυτόχρονα και της σημασίας του χρόνου» και πρόσθεσε: «Πρέπει κάθε μέρα που περνάει να την αξιοποιούμε για να μπορούμε να υλοποιούμε το σχέδιό μας, να εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας. Σας θυμίζω ότι μέρος της δημοκρατικής λογοδοσίας είναι να εκλέγεσαι έχοντας θέσει υπόψη των πολιτών ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο στη συνέχεια οφείλεις να εφαρμόσεις».

Στο τραπέζι του νέου Υπουργικού Συμβουλίου οι μαθητές -δύο εκ των οποίων φοιτούν σε ειδικά Λύκεια- συζήτησαν με τον κ. Μητσοτάκη για την ελευθερία του λόγου, τα δημοκρατικά δικαιώματα, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα, όπως η γραφειοκρατία και το brain drain. Δεν έλειψαν οι αναφορές και οι ερωτήσεις για θέματα της επικαιρότητας όπως, για παράδειγμα, η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

  • Συζητώντας για το ρόλο του κράτους, μια μέρα μετά την επέτειο της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στους μαθητές ότι «το κράτος πρέπει πάντα να φροντίζει τους πιο αδύναμους και να έχει ως βασική και μη διαπραγματεύσιμη υποχρέωση την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών».

Στη διάρκεια της συζήτησης ένας μαθητής, που φοιτά σε ειδικό Λύκειο, ρώτησε τον πρωθυπουργό πώς θα καλυφθούν τα κενά στα σχολεία ειδικής αγωγής. «Πιστεύω ότι η ποιότητα της Δημοκρατίας κρίνεται από το αν μπορεί τελικά να μεριμνά για αυτούς που έχουν μεγαλύτερες ή διαφορετικές ανάγκες», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης. «Εμείς θα υλοποιήσουμε άμεσα μια πρωτοβουλία την οποία ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση. Το κράτος έχει συνέχεια και ό,τι καλό γίνεται πρέπει να συνεχίζεται», πρόσθεσε και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει το συντομότερο δυνατό ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 4.500 εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πρώτη απόφαση Καραμανλή στις 24 Ιουλίου 1974 ήταν να κλείσει το κολαστήριο της Γυάρου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: