Μαζική επίθεση της Τουρκίας για να σταματήσει το νομοσχέδιο Ρούμπιο-Μενέντεζ (EastMed Act)

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ. Φωτογραφία via Twitter, @SenatorMenendez




Η Τουρκία έχει εξαπολύσει στο αμερικανικό Κογκρέσο όλες τις εταιρείες λόμπι με τις οποίες συνεργάζεται, με στόχο να σταματήσει το νομοσχέδιο East Med Act των γερουσιαστών Μάρκο Ρούμπιο (Ρεπουμπλικάνος από τη Φλώριδα) και Ρόμπερτ Μενέντεζ (Δημοκρατικός από το Νιου Τζέρσεϊ).

  • Η τουρκική κυβέρνηση ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια στην Ουάσιγκτον για να προωθεί την ατζέντα της, αλλά τα τελευταία χρόνια τα χρήματα αυτά πάνε στον αέρα και στον …γάμο του Καραγκιόζη, καθώς η επιρροή της Τουρκίας έχει σχεδόν εξαφανιστεί.

Αλλά έχει σημασία ότι γίνεται αυτή η μαζική προσπάθεια για να επηρεάσουν βουλευτές και γερουσιαστές ώστε να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Βεβαίως, τα νέα είναι καλά για τους ομογενείς μας που σκέφτηκαν αυτό το νομοσχέδιο. Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί νομοθέτες υποστηρίζουν την πρωτοβουλία των κ. Ρούμπιο και Μενέντεζ.

  • Ποιοι αντιδρούν εκτός της Τουρκίας. Η Ρωσία, το «κομμουνιστικό» κόμμα της Κύπρου ΑΚΕΛ και ο Πρόεδρος της Κύπρου κ. Νίκος Αναστασιάδης. Άβυσσος, χωρίς αμφιβολία, η …ψυχή του!

Δυστυχώς στην Κύπρο, επηρεάζουν τα πράγματα δικηγορικά και λογιστικά γραφεία, που έχουν σχέση με τη Μόσχα…

HELLAS JOURNAL

Όταν τα πρακτορεία Reuters και ΤΑΣΣ αντιγράφουν την ιστοσελίδα μας Hellas Journal

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: