Live η συζήτηση της πρώτης ημέρας επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφωνεί τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του. Φωτογραφία ΑΠΕ ΜΠΕ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΪΤΑΣ




Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει, όπως γίνεται παραδοσιακά, την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης.

Μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό θα ακολουθήσουν οι ομιλίες έξι βουλευτών και ακολούθως θα λάβουν το λόγο όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Ενδεχομένως, αν η διαδικασία ολοκληρωθεί νωρίς να ακολουθήσουν οι ομιλίες βουλευτών και υπουργών εγγεγραμμένων στον κατάλογο, διαφορετικά οι ομιλίες τους θα συνεχιστούν αύριο.

Η διαδικασία είναι τριήμερη και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Τι θα πει ο Μητσοτάκης στις προγραμματικές δηλώσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναπτύξει τα βασικά σημεία του κυβερνητικού χάρτη. Στην πρώτη του ομιλία στην Ολομέλεια της νέας βουλής αναμένεται να αναπτύξει το σχέδιό του για τη λειτουργική δημόσια διοίκηση, την οικονομία, τις επενδύσεις, την εργασία, και τις φοροελαφρύνσεις. Με ενδιαφέρον επίσης αναμένεται η συνολική του τοποθέτηση για τα εθνικά μας θέματα, την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

Διαβάστε την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: