Κώστας Τσιάρας: Άμεση προτεραιότητα οι αλλαγές σε ποινικό κώδικα και άσυλο

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας.




Άμεσες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που ψηφίστηκε μια εβδομάδα πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλε νέος υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Τσιάρας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη στοχεύει να επαναφέρει την κανονικότητα σε ζητήματα που δίχασαν την κοινή γνώμη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, ερωτηθείς για το ζήτημα του Ποινικού Κώδικα, υποστήριξε ότι υπάρχουν άρθρα στα οποία ως ΝΔ και υπουργείο Δικαιοσύνης «είμαστε εντελώς αντίθετοι».

Χαρακτήρισε λάθος «να ψηφιστεί ο Ποινικός Κώδικας από την απερχόμενη κυβέρνηση, μόλις δυο ημέρες πριν την προκήρυξη των εκλογών» και δεσμεύτηκε ότι «άμεσα, θα αλλάξουν τα άρθρα στα οποία είμαστε αντίθετη».

Σε ότι αφορά στο πανεπιστημιακό άσυλο είπε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις θα γίνουν «σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ο Κώστας Τσιάρας είπε ότι όλα τα εκκρεμή θέματα θα αντιμετωπιστούν άμεσα.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: