Καθηλωμένα σχεδόν τα μισά πυροσβεστικά οχήματα: Πάνω από 30 ετών τα περισσότερα

File Photo: Πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση δασικής πυρκαγιάς. Φωτογραφία ΑΠΕ ΜΠΕ, Βασίλης Ασβεστόπουλος
Εκτός λειτουργίας είναι σχεδόν τα μισά πυροσβεστικά οχήματα. Η παλαιότητα και η πολύχρονη χρήση τα έχουν καταστήσει μη λειτουργικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ η Πυροσβεστική έχει στη διάθεσή της συνολικά 1.868 υδροφόρα. Ωστόσο, εξ’ αυτών μόνο τα 768 θεωρούνται πλήρως λειτουργικά.

Δηλαδή το 41% των οχημάτων. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του σταθμού ένας παράγοντας που κάνει τα συγκεκριμένα οχήματα να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης είναι η παλαιότητά τους, καθώς τα 400 είναι άνω των τριάντα ετών, ενώ άλλα 700 έχουν υπερβεί τις δύο δεκαετίες χρήσης.

Οι μοναδικές ενισχύσεις που έχουν γίνει στον στόλο του Πυροσβεστικού Σώματος τα τελευταία χρόνια είναι ελάχιστες και αυτές γίνονται χάρη στις δωρεές που κάνουν ιδιώτες και φορείς.

Αναφορικά με τα εναέρια μέσα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία διαθέτει έξι αεροσκάφη Καναντέρ CL 415 και δέκα τύπου 215, όμως τα τελευταία δεν ενδείκνυται να επιχειρήσουν όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 36 βαθμούς Κελσίου, και συνεπώς δεν είναι κατάλληλα για τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά την θερινή αντιπυρική περίοδο.

Σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΪ ο στόλος έχει στη διάθεσή του ακόμα δύο ιδιόκτητα ελικόπτερα Super Puma, συν τέσσερα ενοικιαζόμενα Ericsson S64 και εννέα Kamov, τα οποία είναι μεσαίου τύπου.

HELLAS JOURNAL

 

Οι περιοχές που κινδυνεύουν από πυρκαγιά σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ [Χάρτης]

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal