Κατασχέθηκε φορτίο πλοίου στο Γιβραλτάρ: Υποψίες ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία

File Photo: Δεξαμενόπλοιο με σημαία Παναμά μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο. Pixabay.com




Ένα δεξαμενόπλοιο που πιστεύεται ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία, παρά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα από την ΕΕ, συνελήφθη στα ανοικτά του Γιβραλτάρ, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του βρετανικού εδάφους.

«Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι το Grace 1 προόριζε το αργό πετρέλαιο που μετέφερε για το διυλιστήριο της Μπανιάς στη Συρία, το οποίο ανήκει σε εταιρεία η οποία υπόκειται στις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Συρίας» και άρα πρόκειται «για παραβίαση των κυρώσεων», τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Γιβραλτάρ Φάμπιαν Πικάρντο.

Οι αρχές του Γιβραλτάρ δεν διευκρίνισαν την προέλευση του πετρελαίου, όμως, σύμφωνα με την Lloyd’s List που ειδικεύεται στις θαλάσσιες μεταφορές, το δεξαμενόπλοιο με σημαία Παναμά μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο.

Μέλη του βρετανικού βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού μαζί με τις αρχές του Γιβραλτάρ συνέλαβαν το σούπερ τάνκερ νωρίς το πρωί, της Πέμπτης, στα ανοικτά του βρετανικού εδάφους.

«Συλλάβαμε το πλοίο και κατασχέσαμε το φορτίο του», πρόσθεσε ο Πικάρντο.

Στις ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Συρίας, που ισχύουν από το τέλος του 2011 και τον Μάιο παρατάθηκαν ως την 1η Ιουνίου 2020, περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η επιβολή πετρελαϊκού εμπάργκο στη χώρα.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Περίεργη στάση των ΗΠΑ: Απέτρεψαν την καταδίκη της επίθεσης στη Λιβύη από το Σ.Α.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: