Κανένας λόγος ανησυχίας, δήλωσε ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας για την φωτιά στην Εύβοια

File Photo: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Κλήμα στη Φωκίδα. @TheNewspaper8
Κανέναν λόγο ανησυχίας δεν βλέπει για την εξέλιξη της φωτιάς στην Εύβοια, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο οποίος εκτίμησε ότι η πυρκαγιά δεν απέχει πολύ από το να τεθεί υπό έλεγχο.

  • «Δεν έχουν απειληθεί σπίτια, δεν έχουν απειληθεί άνθρωποι», δήλωσε και πρόσθεσε ότι «έγινε πράγματι εκκένωση του χωριού Μακρυχώρι, αλλά για προληπτικούς λόγους, ενώ υπάρχει ετοιμότητα για εκκένωση και του χωριού Θαρούνια, πλην όμως η φωτιά έχει απομακρυνθεί και το χωριό δεν απειλείται».

Ο κ. Ταφύλλης είπε ακόμη ότι υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης, μεταξύ των οποίων πυροσβεστικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, ένα συντονιστικό ελικόπτερο της πυροσβεστικής καθώς και ισχυρές επίγειες δυνάμεις.

  • Σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής, η δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα στις 14:15 στην περιοχή Μανίκια, του δήμου Κύμης Αλιβερίου και βρίσκεται σε εξέλιξη καίγοντας αγροτοδασική έκταση.

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα, πέντε αεροσκάφη καναντέρ και τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα, καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρου με 12 πυροσβέστες. Επίσης στο έργο συνδράμουν πέντε υδροφόρες ΟΤΑ, η ΕΛΑΣ, το ΕΚΑΒ και η δασική υπηρεσία.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πυρκαγιά καίει το χωριό Μανίκια στην Εύβοια: Προληπτική εκκένωση όμορου χωριού [photos]

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal