Καλωσόρισμα του νέου πρωθυπουργού με παραβιάσεις από την Τουρκία και αερομαχίες

File Photo: Αεροπλάνα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Φωτογραφία via You Tube




Με οκτώ μαχητικά που παραβίασαν δεκατρείς φορές το FIR Αθηνών και πέντε αερομαχίες υποδέχεται η Τουρκία το νέο κυβερνητικό σχήμα και την ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τι κι αν το πρώτο τηλεφώνημα ξένου ηγέτη για συγχαρητήρια προς το νέο πρωθυπουργό της χώρας ήταν του κου. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, οι επιτελείς της Τουρκίας επιλέγουν τον γνωστό τρόπο προκλήσεων και διατήρησης της έντασης στο Αιγαίο.

Πέντε αερομαχίες δεν είναι ούτε μικρός ούτε μεγάλος αριθμός αλλά αρκεί μόνο μια για να γίνει το στιγμιαίο λάθος που μπορεί να βάλει τις δυο χώρες σε νέες περιπέτειες.

Από Ελληνικής πλευράς ο νέος πρωθυπουργός έχει τονίσει πως θέλει να υπάρξει δίαυλος επικοινωνίας με την Τουρκία ώστε να τεθούν σε νέα βάση οι συζητήσεις των Ελληνοτουρκικών σχέσεων. Ο ίδιος και προεκλογικά είχε πει πως πρέπει να μιλάμε με την Τουρκία και να βρίσκονται λύσεις.

Από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε κι εκείνος πως σ’ οτι αφορά τις ένοπλες δυνάμεις έχει απόλυτη πίστη σε αυτές και είναι έτοιμες για την προάσπιση των Εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, κάτι που φάνηκε γι’ ακόμη μια μέρα με τα Ελληνικά φτερά να δίνουν τις δικές τους μάχες για να διώξουν τους εισβολείς στο Ελληνικό FIR.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 8η ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 4 (3x2F16 και 1x2F4)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : –

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 8

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 4

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 4

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 13

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 5

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο

Τα ανωτέρω Α/Φ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Παράνομες και άκυρες οι ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ: Ανακοίνωση της Λευκωσίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: