Κάλεσμα σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Τρίτη κατά της κατάργησης του ασύλου

File Photo: Άποψη του κτηρίου του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τρίτης, ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, που περιλαμβάνεται στο πρώτο νομοσχέδιο οποίο αναμένεται να καταθέσει σήμερα η κυβέρνηση.

  • Σε μαζική διαμαρτυρία καλούν σήμερα το απόγευμα (προσυγκέντρωση 18:00 στα Προπύλαια, πορεία στις 19:00) φοιτητικοί και εκπαιδευτικοί σύλλογοι, οργανώσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικές αριστεράς ενάντια στην κατάργηση του ασύλου.

Το ΜΑΣ, η ΕΑΑΚ, το Bloco, η Πορεία, οι Αγωνιστικές Κινήσεις και άλλες αριστερές παρατάξεις έχουν διαμηνύσει ότι «δεν θα περάσει» η κατάργηση την οποία η υπουργός Παιδείας θέλει να συνοδεύσει με ελεγχόμενη εισόδου στα ΑΕΙ και την είσοδο της αστυνομίας στα πανεπιστήμια με ένα τηλεφώνημα.

  • Στο μεταξύ, στη Θεσσαλονίκη, στις 7:30 το απόγευμα, μέλη της Σοσιαλιστικής Σπουδαστικής Πάλης θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα. Η συγκέντρωση γίνεται ως διαμαρτυρία στην πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο. Ενδέχεται να ακολουθήσει πορεία.

Στα καλέσματα τονίζεται πως η κυβέρνηση δεν βλέπει τα πραγματικά προβλήματα της ανώτατης εκπαίδευσης, όπως αυτό της χρηματοδότησης, αλλά «χτυπάει» το άσυλο δεν έχει στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας όπως υποστηρίζει η κυβένηση, αλλά άλλους σκοπούς, όπως τη μελλοντική καταστολή αντιδράσεων, ενόψει αλλαγών στο χώρο της Παιδείας. Ακολουθούν ορισμένα από τα καλέσματα στη σημερινή κινητοποίηση.

Hellas Journal

Αυξημένες θερμοκρασίες το μεσημέρι της Τρίτης, αλλά και τοπικές βροχές στα βόρεια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: