Και ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ στον …κόσμο του: Η Τουρκία αξίζει περισσότερο από τους S-400, δηλώνει…

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά την ενημέρωση τύπου μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας. EPA, OLIVIER HOSLET
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, προσπάθησε χθες να υποβαθμίσει τη διαφωνία ανάμεσα στο ΝΑΤΟ και την Τουρκία σχετικά με την απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει ρωσικής κατασκευής αντιπυραυλικά συστήματα, αναφέρει ο Nick Wadhams στο πρακτορείο Bloomberg.

Μιλώντας στο Aspen Security Forum στο Κολοράντο, δήλωσε:

  • «Το ζήτημα με τους S-400 και τα F-35 είναι σοβαρό. Ωστόσο η συνεισφορά της Τουρκίας στη συνεργασία της με το ΝΑΤΟ αλλά και του ΝΑΤΟ με την Τουρκία, είναι πιο ουσιαστική και διαρκεί πολύ περισσότερο σε σχέση με τα F-35. Η Τουρκία είναι «σύμμαχος-κλειδί» στον αγώνα κατά του ISIS. Δεν υποτιμώ τη δυσκολία που έχει δημιουργηθεί με τα S-400 αλλά υπογραμμίζω ότι η Τουρκία ως μέλος του ΝΑΤΟ αξίζει περισσότερο από τους S-400».

Πρόσθεσε:

  • «Η Τουρκία είναι ένα σημαντικό μέλος του ΝΑΤΟ και κανένας σύμμαχος δεν έχει θέσει το ζήτημα αυτό, καθώς βλέπουμε ότι είμαστε εξαρτημένοι ο ένας από τον άλλο. Ωστόσο πρόκειται να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε και να τερματίσουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε τώρα, όπου δύο σύμμαχοι διαφωνούν ριζικά», δήλωσε ο Jens Stoltenberg.

Τίτλος της ανταπόκρισης: NATO Secretary General: Alliance, Turkey Still Friends Despite S-400

Τι είπε με ακρίβεια ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ για τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας; Ναι ή όχι;

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal