Η Τεχεράνη θα μιλήσει με τις ΗΠΑ αν η Ουάσινγκτον άρει τις κυρώσεις εναντίον της λέει ο Αλαβί

File Photo: Ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν Μαχμούντ Αλαβί (μπροστά) σε συνάντηση της Συνέλευσης Εμπειρογνωμόνων στην Τεχεράνη. EPA, ABEDIN TAHERKENAREH




Ο υπουργός Πληροφοριών του Ιράν Μαχμούντ Αλαβί δήλωσε ότι η χώρα του θα δεχθεί να συνομιλήσει με τις ΗΠΑ μόνο αν η Ουάσινγκτον άρει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στην Τεχεράνη και με την προϋπόθεση ότι θα συμφωνήσει ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης Αλί Χαμενεΐ, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο IRNA.

«Το Ιράν μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο διαλόγου με την Αμερική μόνο αν (ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ) Τραμπ άρει τις κυρώσεις και ο ανώτατος ηγέτης μας επιτρέψει τη διεξαγωγή συνομιλιών», επεσήμανε ο Αλαβί αργά χθες Τετάρτη.

«Οι Αμερικανοί φοβούνται τη στρατιωτική ισχύ του Ιράν, αυτός είναι ο λόγος πίσω από την απόφασή τους να ακυρώσουν την επίθεση εναντίον του Ιράν», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν Κεϊβάν Χοσραβί τόνισε ότι η «ενεργή αντίσταση» είναι το αντίδοτο στις απειλές των ΗΠΑ.

«Αποχωρώντας από την πυρηνική συμφωνία ο Τραμπ έβλαψε τον δρόμο της διπλωματίας το καλύτερο αντίδοτο σε όλες τις απειλές είναι η ενεργή αντίσταση», υπογράμμισε ο Χοσραβί.

«Το Ιράν είναι αποφασισμένο να προχωρήσει με το σχέδιό του να περιορίσει περαιτέρω τις δεσμεύσεις του βάσει της συμφωνία», πρόσθεσε.

Ο Τραμπ προειδοποίησε χθες Τετάρτη την Τεχεράνη να «προσέχει με τις απειλές. Μπορεί να στραφούν εναντίον σου και να σε δαγκώσουν όπως κανείς στο παρελθόν».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Επιμένει να προειδοποιεί το Ιράν ο Τραμπ: Να είναι προσεκτικό με τις απειλές” που εκτοξεύει

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: