Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας υπογράφει το βιβλίο επισκεπτών στο γραφείο του Αμερικανού ομνολόγου του, Μάικ Πομπέο.

Η συνάντηση Πομπέο-Δένδια επιβεβαίωσε την καλή σχέση της Αμερικής και της Ελλάδας

Ως επιβεβαίωση της σημασίας των ελληνοαμερικανικών σχέσεων χαρακτηρίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν να συνεχίσουν να εργάζονται για να ενισχύσουν την πρόοδο που έχει σημειωθεί πάνω σε βασικούς τομείς της διμερούς συνεργασίας, το πλαίσιο των οποίων είχε καθοριστεί στον εναρκτήριο Στρατηγικό Διάλογο Ελλάδας-ΗΠΑ.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε την ισχυρή διμερή συνεργασία στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, σημειώνοντας τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.

Συνεχίζοντας, ο κ. Πομπέο εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην υλοποίηση ενεργειακών έργων που ενισχύουν την επέκταση της περιφερειακής διασυνδεσιμότητας.

Τέλος, οι δύο υπουργοί επιβεβαίωσαν την κοινή τους δέσμευση για την προώθηση των θρησκευτικών ελευθεριών και συμφώνησαν να συνεχίσουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε βασικούς τομείς από τον Στρατηγικό Διάλογο τον Δεκεμβρίου του 2018.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Δένδιας: Η Ελλάδα ζήτησε καθαρή στήριξη από τις ΗΠΑ απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα [βίντεο]

Be the first to comment on "Η συνάντηση Πομπέο-Δένδια επιβεβαίωσε την καλή σχέση της Αμερικής και της Ελλάδας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*