Η “Ρωμαϊκή Φιέστα” του Ντόναλντ Τραμπ: Ενωτική ομιλία, χιλιάδες κόσμου και βεγγαλικά

File Photo: Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με την Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ στην φιέστα για την 4η Ιουλίου. EPA, AL DRAGO / POOL




Τη δική του «Ρωμαϊκή Φιέστα» έκανε χθες ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ με την ευκαιρία της επετείου της Αμερικανικής Ανεξαρτησίας.

Ο κ. Τραμπ αποθεώθηκε από χιλιάδες υποστηρικτές του, οι οποίοι παρά τη βροχή παρέμειναν και τον άκουσαν μέχρι το τέλος.

Η ομιλία του κράτησε 47 λεπτά και χαρακτηρίστηκε ενωτική.

Στρατιωτική παρέλαση με την έννοια του όρου δεν έγινε, αλλά πάνω από την εκδήλωση στο Μνημείο του Λίνκολν πέρασαν πολεμικά αεροπλάνα.

Πρώτο πέταξε το προεδρικό αεροπλάνο Air Force One, αλλά και η γνωστή ομάδα Blue Angels που χρησιμοποίησε για την επίδειξή της μαχητικά F-18.

Ενθουσιασμό προκάλεσε το βομβαρδιστικό B-2 που πέταξε πάνω από το μνημείο του Λίνκολν συνοδευόμενο από δύο αεροπλάνα F-22 Raptor. Εκείνη τη στιγμή ο κ. Τραμπ φώναξε το σύνθημα το για τη μεγάλη Αμερική, για τη μεγάλη χώρα, την Αμερική.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν δύο τεθωρακισμένα Abram και δύο οχήματα Bradley.

Στην ομιλία του μπροστά στο μνημείο του Λίνκολν ο κ. Τραμπ είπε:

«Είμαστε ένας λαός που κυνηγάει ένα όνειρο και μια καταπληκτική μοίρα. Όλοι μοιραζόμαστε τους ίδιους ήρωες, την ίδια πατρίδα, την ίδια καρδιά και όλοι είμαστε παιδιά του ίδιου παντοδύναμου Θεού».

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξύμνησε την ηρωική στρατιωτική ιστορία της υπερδύναμης με ιστορίες όχι μόνο από τον απελευθερωτικό πόλεμο αλλά και από τον εμφύλιο πόλεμο και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μίλησε και για το όραμά του να εποικιστεί ο Άρης από πολίτες της Αμερικής.

«Για τους Αμερικανούς τίποτα δεν είναι αδύνατο. Πολύ σύντομα θα βάλουμε την αμερικανική σημαία στον Άρη» είπε χαρακτηριστικά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πακτωλό βεγγαλικών που προκάλεσαν όμως καπνό, ο οποίος κυριάρχησε στην πόλη.

Καπνοί κάλυψαν την Ουάσιγκτον μετά το σόου των βεγγαλικών για την επέτειο της 4ης Ιουλίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: