Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας και υποψήφια για την προεδρία της ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (Κ) με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ (Δ) στο Ευρωκοινοβούλιο, Στρασβούργο, Γαλλία, Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019. EPA, SZILARD KOSZTICSAK HUNGARY OUT

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραιτείται από ΥΠΑΜ ανεξαρτήτως απόφασης Ευρωκοινοβουλίου

Την πρόθεσή της να παραιτηθεί την Τετάρτη από το υπουργείο Άμυνας, ανεξαρτήτως της έκβασης της ψηφοφορίας για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανακοίνωσε πριν από λίγο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο Twitter.

  • «Θέλω αύριο να κερδίσω την εμπιστοσύνη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, την Τετάρτη θα παραιτηθώ από το αξίωμα της υπουργού Άμυνας προκειμένου να βάλω όλες μου τις δυνάμεις στην υπηρεσία της Ευρώπης. Αισθάνομαι βαθιά ευγνωμοσύνη για τα χρόνια με τις Ένοπλες Δυνάμεις», αναφέρει στην ανάρτησή της η κυρία φον ντερ Λάιεν, η οποία ηγείται του γερμανικού υπουργείου Άμυνας από το 2013 και έχει προταθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Για την εκλογή της, θα πρέπει αύριο να συγκεντρώσει τις ψήφους 374 από τα 751 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

Την Τρίτη η ψηφοφορία για την υποψηφιότητα της von der Leyen για την Προεδρία της Κομισιόν

Be the first to comment on "Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραιτείται από ΥΠΑΜ ανεξαρτήτως απόφασης Ευρωκοινοβουλίου"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*