Η ορκωμοσία Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο: Θα τιμήσουμε στο ακέραιο την εντολή του λαού

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίζεται πρωθυπουργός παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου , Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Συνοδευόμενος από την οικογένειά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο όπου γίνεται δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, για να ορκιστεί πρωθυπουργός της χώρας.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο νέος πρωθυπουργός έκανε την πρώτη του δήλωση:

«Ο ελληνικός λαός μας έδωσε χθες μια ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα. Την εντολή αυτή θα την τιμήσουμε στο ακέραιο. Από σήμερα ξεκινά σκληρή δουλειά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», είπε ο κ. Μητσοτάκης

Στη συνέχεια μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον υποδέχτηκε ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την παράδοση-παραλαβή.

Το απόγευμα της Δευτέρας στις 19.00 θα ανακοινωθεί η σύνθεση της νέας κυβέρνησης που, όπως έχει πει ο κ. Μητσοτάκης, είναι ήδη έτοιμη και την Τρίτη θα γίνει η ορκωμοσία. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής.

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Μητσοτάκης είχε λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του ανέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κατά το άρθρο 37 παρ. 2 του Συντάγματος.

Δείτε ζωντανά:

https://www.tvopen.gr/live

Hellas Journal

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης πήρε ο Μητσοτάκης: Στον ΠτΔ τα αποτελέσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: