Υπουργοί της νέας Κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ορκίζονται από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου σε τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα Τρίτη 9 Ιουλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Σε κλίμα αισιοδοξίας έγινε στις 12 το μεσημέρι από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι υπουργοί προερχόμενοι έδωσαν έμφαση στην ταχύτητα, την δουλειά, την αποτελεσματικότητα.

Ακολούθησε η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Ορκωμοσίας των υπουργών, αναπληρωτών υπουργών και υφυπουργών και η τελετή ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 45 λεπτά με την ομαδική φωτογραφία της νέας κυβέρνησης μαζί με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Λίγο μετά τις 11.30 ξεκίνησαν οι πρώτες αφίξεις των νέων μελών, πολλά από τα οποία συνοδευόταν από μέλη της οικογένειάς τους.

Το υπουργικό συμβούλιο που συγκρότησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αριθμεί συνολικά πενήντα άτομα Από αυτούς, 18 είναι υπουργοί, 2 αναπληρωτές υπουργοί και 29 υφυπουργοί.

Θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη παράδοση παραλαβή των υπουργείων. Η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου σε πλήρη σύνθεση θα γίνει στη Βουλή αύριο, Τετάρτη, 11:00.

Ακολουθούν δηλώσεις νέων υπουργών:

‘Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης: «Θα προχωρήσουμε γρήγορα. Δεν θα το πιστεύετε. Η εντολή του πρωθυπουργού είναι να τα κάνουμε όλα πολύ γρήγορα}.

Κωστής Χατζηδάκης, υπουργός Περιβάλλοντος: «Σοβαρότητα, σεμνότητα, ταχύτητα για μια πολιτική με αποτέλεσμα».

Χάρης Θεοχάρης, υπουργός Τουρισμού: «Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία που πρέπει να συμβάλει στην ανάπτυξη».

Μάκης Βορίδης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: «Είναι ημέρα μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Έχουμε συναίσθηση ευθύνης για να εκπληρώσουμε την εντολή του ελληνικού λαού».

Θεόδωρος Καράογλου, υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης: «Αναλαμβάνω με αυξημένη ευαισθησία, λόγω της απαράδεκτης Συμφωνίας των Πρεσπών. Θα αξιοποιήσουμε το βέτο στην ΕΕ για να μειώσουμε τις συνέπειες της Συμφωνίας για τη χώρα».

Λευτέρης Αυγενάκης, υφυπουργός Αθλητισμού: «Όλα θα πάνε καλά. Δουλειά, σοβαρότητα, έργο».

Γιώργος Κουμουτσάκος, αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: «Είναι μια ημέρα αλλαγής σελίδας. Συντάσσομαι πλήρως με την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ένα μεγάλο θέμα είναι το μεταναστευτικό. Η Ελλάδα πρέπει να ακτινοβολεί με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και παράλληλα να είναι ασφαλής χώρα».

Γιάννης Πλακιωτάκης, υπουργός Ναυτιλίας: «Η Ναυτιλία είναι εθνική υπόθεση. Η Ελλάδα έχει ρόλο στα παγκόσμια δρώμενα».

Γιώργος Ζαββός, υφυπουργός Οικονομικών: «Είναι μια κυβέρνηση πολύ δυνατή θα επαναφέρει την Ελλάδα στην πορεία της κανονικότητας».

Θεόδωρος Λιβάνιος, υφυπουργός Εσωτερικών για θέματα αυτοδιοίκησης και εκλογών: «Είναι ώρα για δουλειά».

Γιώργος Γεωργαντάς, υφυπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης για θέματα απλούστευσης διαδικασιών: «Η γραφειοκρατία μπορεί και πρέπει να ηττηθεί».

Δείτε το βίντεο:

Hellas Journal

Σήμερα η ορκωμοσία των μελών της κυβέρνησης Μητσοτάκη: Αμέσως μετά, σκληρή δουλειά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: