Η ΝΔ θα δώσει στις τράπεζες από το ‘’μαξιλάρι’’ των 37 δισ. για τα κόκκινα δάνεια είπε ο Μπάμπης

File Photo: Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου. Φωτογραφία ΑΠΕ ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Η Ν.Δ. σχεδιάζει να δώσει το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δις στις τράπεζες για «να απαλλαγούν από το βάρος των κόκκινων δανείων» και στη συνέχεια θα μπούμε σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης, δήλωσε στον Real FM ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Ο διάλογος

Ερώτηση: Οι άνθρωποι της αγοράς λένε ότι οι τράπεζες δεν δουλεύουν όπως πρέπει. Οι προτάσεις και ο σχεδιασμός που υπάρχει από πλευράς ΝΔ για την επόμενη μέρα (8 Ιουλίου), θα αλλάξουν τα δεδομένα στο τραπεζικό σύστημα για να δουλέψει;

Παπαδημητρίου: Αυτή τη στιγμή οι τράπεζες εποπτεύονται γενικώς από τη Φρανκφούρτη. Η εποπτεία λέει ότι τα κόκκινα δάνεια, τα οποία είναι το μεγάλο πρόβλημα των τραπεζών και τις εμποδίζει να κάνουν πιο καλά τη δουλειά τους θα απορροφηθούν το 2022-2023.

Εμείς αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να απαλλαγούν πιο γρήγορα οι τράπεζες από αυτό το βάρος, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κομμάτι από τα κεφάλαια που έχει δεσμεύσει ο Πρωθυπουργός σε αυτό το μαξιλάρι, 37 δις. ευρώ τη στιγμή που η οικονομία διψάει για χρήματα, έχουν κλειδωθεί σε ένα συρτάρι και πληρώνουμε τόκους για αυτό.

Μεγαλύτερη βλακεία δεν έχει ξαναγίνει και δυστυχώς έγινε με την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που φώναζα ότι είναι λανθασμένη αυτή η επιλογή. Αυτό, όμως, θα αλλάξει.

Ο Μητσοτάκης, εφόσον ο λαός του δώσει την εντολή, θα φύγει από αυτή τη λύση και θα πάει σε κάτι πολύ απλό, σαν και αυτό που έκαναν τα υπόλοιπα κράτη που βγήκαν από μνημόνια, θα πάμε σε μια πιστοληπτική γραμμή. Αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να πάρουμε τα χρήματα που μοιράζει ο Ντράγκι και που ευτυχώς αυτό θα συνεχιστεί.

Αυτή ήταν μια μεγάλη ευκαιρία που χάσαμε το 2015 για αυτό η ελληνική οικονομία παρέμεινε κλειδωμένη την ώρα που οι άλλες πήγαιναν καλά. Γιατί να πάει καλά η Πορτογαλία, τι παραπάνω έχουν από μας;

Ερώτηση: Η πιστοληπτική γραμμή που ανέφερες σημαίνει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα;

Παπαδημητρίου: Όχι, είναι αυτό που παίρνεις όταν είσαι σε μεταμνημονιακή κατάσταση. Διαλέχτηκε κάτι για την Ελλάδα, που φτιάχτηκε μόνο για εμάς. Το έφτιαξε ο κ. Τσίπρας, επειδή δεν καταλαβαίνει οικονομικά, επειδή δεν νιώθει πως λειτουργεί το σύστημα. Στα οικονομικά ακολουθούσε τη συνταγή του Μνημονίου.

Αντιδράσεις

Στο μεταξύ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αναρτήσεις τους στο twitter και σε δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης, αναφέρονται στη συγκεκριμένη δήλωση και κατηγορούν προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι σχεδιάζει να φέρει νέο μνημόνιο στη χώρα.

Άδειασμα από Ζαχαράκη

Η εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη διέψευσε ότι θα υπάρχει πιστοληπτική γραμμή στήριξης, αδειάζοντας τον κ. Παπαδημητρίου

Με πληροφορίες από Real FM

 

Κι εγώ έκανα λάθος που διάλεξα τον Τσίπρα: Η απάντηση Βαρουφάκη στον πρωθυπουργό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: